Petrény Winery - Sauvignon Blanc
2014. március 29. írta: Húsimádó

Petrény Winery - Sauvignon Blanc

Petrény Winery - Sauvignon Blanc

141

Sok-sok étel után jöjjön egy kis lélekmelegítő, vagy talán egy kis tavaszi íz - szóval egy könnyed, tavaszi bor, egy Sauvignon blanc.

Egy dinamikusan fejlődő, a korszerű technológiákat és hagyományos eljárásokat felhasználó családi pincészetről van szó, amely Eger közelében, Verpeléten készíti szebbnél szebb borait. ( Személyesen végig is néztem az ültetvényeiket, láttam a technológiájukat, a pincészetüket. ) Egy kisebb tételt kaptunk Tőlük ajándékba, na nem azért, hogy írjak róluk, hanem csak úgy - de úgy gondoltam, hogy illenek a korábban kóstolt borok mellé, úgyhogy jön majd később is egy-két Petrény bor, Verpelétről.

Kezdjük a címkével. Nem egy harsogó látvány, hanem inkább diszkrét, visszafogott címke csalogatja a vásárlót - már előrevetítve a későbbi beltartalmat. Egy szál friss virág, letisztult betűk és design - ez köszön vissza a címkéről, belül pedig szintén ez jellemzi a bort. Semmi harsogó íz nincs, a színe üde és tiszta, friss gyümölcsös íz és illat érződik rajta, egy könnyed tavaszi vagy nyári vacsora vagy beszélgetés tökéletes kiegészítője.

146

145

143

141

 

 

süti beállítások módosítása