Húsos, sonkás palacsinta rántva - avagy a húsvéti megmaradt húsok ésszerű felhasználása
2014. április 23. írta: Húsimádó

Húsos, sonkás palacsinta rántva - avagy a húsvéti megmaradt húsok ésszerű felhasználása

Húsos, sonkás palacsinta rántva - avagy a húsvéti megmaradt húsok ésszerű felhasználása

216

Pont ma még meló időben nézelődtem az Index-en, amikor feltűnt, hogy Panda és Tigris főz blog a húsvétkor megmaradt, de még felhasználható sonka hasznos felhasználásáról írt, mégpedig 5 + 1 tippként.  Nos itt van még egy plusz tipp: sonkás, húsos palacsinta, rántva. Nálunk így alakult át a sonka egy része...

Azt hiszem ezt a "receptet" nem kell túllihegni, mert nem egy őrdöngős nagy tudomány elkészíteni. Szóval keverj palacsinta tésztát, nálunk az arányok a következők: 10 dkg liszt; 2,5 dl tej; 2 tojás; csipet só; 1 dl ásványvíz; esetleg cukor. ( Természetesen az elkészítendő palacsinták függvényében ez többszörözhető ). Mivel mi sokan vagyunk, így mi 20-30 darab alatt nem nagyon gyártunk palacsintát - aztán többféleképpen töltjük őket. Tehát kezdhetünk sütni: én mindig két sütőben készítem a palacsintákat, mert így folyamatosan tudok dolgozni, kevesebb a sima ácsorgás - és így a sörből vagy a rozéból is kevesebb fogy. :-)

A megmaradt húsvéti sonkát és egyéb finom, de már nem annyira kívánt húsokat feldaraboljuk vagy ledaráljuk, tejföllel vagy joghurttal bekeverjük - esetleg ha igényli akkor fűszerezzük. Villával összekeverjük a masszát, majd kupacokba a palacsintára halmozzuk és feltekerjük őket. Jöhet a panírozás és a sütés - és máris átalakítottuk a hűtő tartalmát.

Nálunk melegen és hidegen is nagyon népszerű, akár sajtmártással, majonézzel vagy francia salátával nagyon gyorsan fogyó "termék".

194

200

198

199

201

202

209

217

 

süti beállítások módosítása