Rablóhús rozéban pácolt sertéscombból
2014. június 10. írta: Húsimádó

Rablóhús rozéban pácolt sertéscombból

Rablóhús rozéban pácolt sertéscombból

DSCF5150

Kétféle grill ételt gondoltunk elkészíteni vasárnap este, az egyik egy rozéban pácolt sertéscomb volt, amit rablóhúsként képzeltünk el, míg a másik gombafejekbe töltött túró volt zöld fűszerekkel, snidlinggel. Ez lesz a következő poszt, most pedig jöjjön a rablóhús...

Mivel a combhús nem igazán rablóhús alapanyag - de nekünk ez volt - ezért azt találtuk ki, hogy mindenképpen egy kicsit bepácoljuk, ez azért majd lágyít az állagán. A sertéscombot kb fél centi vastagságú kockákra vagdostuk, majd megkentük alaposan mustárral. Só, bors, bazsalikom, oregánó és kb 1 dl-nyi kékfrankos rozé ment a pácba - egy villával alaposan összedolgoztam az egészet, majd mehetett az egész a hűtőbe, minimum négy-öt óra pácolódás, de ha több - az se baj.

Mielőtt elkészül a parázs, azelőtt kiülünk a kertbe, elővesszük a rozé fröccsünket, dumcsizunk - és elkészítjük a rablóhúsokat. Közepes méretű vöröshagyma megtisztítva, kb nyolc darabra vágjuk, felkockázzuk a szalonnákat, felkarikázzuk a kolbászt - és hozunk pálcikákat.

A sorrend: hagyma, hús, szalonna, hús, kolbász, hús - majd mindez ismétlődik. Mire elkészül az összes pálcika, addigra már szuper a parázs is, alu grilltálcán sütöm meg őket, mert így nem szárad ki a hús, lehet időnként locsolni, mégsem a parázsba csöpög a szaft - szóval én így szoktam grillezni. A füst íze és illata a tálca résein átjárja a húst - így egy kiváló grill étel kerül az asztalunkra. Mellé grillezzünk gombafejeket túróval, snidlinggel, illetve készítsünk paradicsom salátát szintén snidlinggel. Ja és kísérőnek kékfrankos rozé fröccs, hidegen, gyöngyözően.

DSCF5051

DSCF5052

DSCF5053

DSCF5056

DSCF5057

DSCF5059

DSCF5060

DSCF5065

DSCF5071

DSCF5072

DSCF5064

DSCF5123

DSCF5124

DSCF5135

DSCF5136

DSCF5150

DSCF5141

DSCF5154

süti beállítások módosítása