Nyári emlék a szakadó szeptemberi esőben - avagy Sörben pácolt, mézes csirkeszárnyak grillen, rukkolás paradicsomsalátával
2014. szeptember 14. írta: Húsimádó

Nyári emlék a szakadó szeptemberi esőben - avagy Sörben pácolt, mézes csirkeszárnyak grillen, rukkolás paradicsomsalátával

Nyári emlék a szakadó szeptemberi esőben - avagy Sörben pácolt, mézes csirkeszárnyak grillen, rukkolás paradicsomsalátával

CAM01130

Hihetetlen, most kinézve az ablakon azt elképzelni, hogy másfél-két hete még szikrázó napsütés volt, lehetett klasszakat grillezni, élveztük a nyarat. Most pedig? Olyan szakadó eső van, hogy még a kutyáink se dugják ki az orrukat a házukból, kérdés egyáltalán, hogy mi is kimegyükn-e egyáltalán. Szóval nosztalgiázzunk...

Ez a finomság már nem ismeretlen a blogom olvasóitól, tavaly már szinte ugyanezt elkészítettem - de hát ami finom, az finom. Motoros barátomnál olvastam még anno, hogy sörben pácol be csirkeszárnyakat, én ezt a receptet elcsentem, majd egy kicsit átformáltam, vagyis mézzel megbolondítottam.

A dolog lényege, hogy a grillezés előtt egy nappal készítek egy sörös pácot, vagyis a szárnyakat megtisztítom, fűszerezem és egy jénai tálban sörrel felöntöm őket, meglocsolom mézzel az egészet - majd mehetnek a hűtőbe.

Másnap készítünk egy frankó kis parazsat, leöntjük a húsokról a pácot, majd elkezdjük szépen grillezni a szárnyakat. Törekedjünk arra, hogy egyenletes legyen a sütés, folyamatosan forgassuk mindet, közben pedig elkészíthetjük a salátát.

Felkarikázunk egy rakat vöröshagymát, ugyanezt tesszük a paradicsomokkal is, majd két-három gerezd fokhagymát is szétzúzunk. Egy nagyobb tálba tesszük őket, tépkedünk rá egy fél marék rukkolát, kevés petrezselymet, majd öntünk rá salátaöntetet. ( Ez egy egység oliva, egy egység ecet, egy egység cukor egyvelegéből készül, melyeket homogén egésszé keverünk egy kisebb tálban.)  Tehát az öntetet ráöntjük a salira, só és bors, majd alapos keverés következik - és kész is a nyári salátánk.

Időközben elkészülnek a szárnyak, mi még fejenként egy-egy kápia paprikát is rátettünk a grillre - melyek szintén gyönyörűen megsültek.

Tálaláskor a paprikáról lehúzzuk a bőrüket, mellé teszünk egy-két aranybarnára pirult csirkeszárnyat, egy adag rukkolás salátát - és már csak az elmaradhatatlan rozé hiányzik...

Szép nyár volt ugye? Nem baj, lesz jövőre is nyár, ismétlése következik.

ui: Ja és telefonnal is elég klasszul lehet fényképezni, ugye? :-) Bolond fejjel itthon hagytam a gépemet, de hát nehogy már ne örökítsem meg ezt a szépséget, finomságot - így jött a telefon. Egész pofás lett így is...

CAM01074

CAM01080

CAM01082

CAM01084

CAM01096

CAM01098

CAM01104

CAM01111

CAM01112

CAM01077

CAM01108

CAM01109

CAM01114

CAM01115

CAM01118

CAM01120

CAM01119

CAM01124

CAM01129

süti beállítások módosítása