Tócsni, macok, lepcsánka készítése
2014. szeptember 28. írta: Húsimádó

Tócsni, macok, lepcsánka készítése

Tócsni, macok, lepcsánka készítése

145

Egy olyan köret elkészítését mutatom most be, amely rengeteg néven fut az országban, nálunk elsősorban macok és tócsni néven ismert. Könnyű elkészíteni, tartalmas és igen változatos ételkiegészítő, de néha nagyon jó vendégváró falatkának, olyan mártogatós jellegű fogások kiegészítője lehet.

Az összetevők a következők:

  • 1 kg burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • só és bors, esetleg zöld fűszerek

Az elkészítés gyerekjáték: a burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd nagy lukú reszelőn lereszeljük. Kézzel a vizet kinyomkodjuk, majd egy nagyobb tálba tesszük őket. A fokhagyma gerezdeket átpasszírozzuk, majd a liszttel, tejjel, tojással együtt mehetnek a krumplikhoz, melyet alaposan összedolgozunk, sózzuk és borsozzuk az egészet.

Mi előszeretettel használunk hozzá petrezselyemzöldet, bazsalikomot - ahogy a fényképeken látszik, egy félmaréknyit most is beledaraboltunk.

Kevés olajon kisütjük őket, én mostanság fém formákba halmozom a burgonyát - így esztétikusabb a végeredmény, látványosabb és könnyedebb a tálalás.

116

120

123

126

127

129

130

133

134

135

136

141

143

144

147

138

139

145

 

süti beállítások módosítása