Spenótkrémmel töltött sült csirkemellek párolt rizzsel és kelbimbókkal
2014. október 01. írta: Húsimádó

Spenótkrémmel töltött sült csirkemellek párolt rizzsel és kelbimbókkal

Spenótkrémmel töltött sült csirkemellek párolt rizzsel és kelbimbókkal

186

Az előző posztjaimat folytatandó hozom az ünnepi menünk harmadik fogását, a főételt.

Amint látjátok, a csirkemelleket meg kell tölteni spenótkrémmel, amihez azért Eszter segítségét is kértem. Vajat megolvasztottunk, majd lisztet belekavartunk - és kvázi egy besamel mártást kezdtünk elkészíteni. A spenót fagyasztott volt, tehát le kellet csöpögtetni, majd beledolgoztuk a mártásba, sóztuk, fokhagymáztuk - és hagytuk egy kicsit rotyogni.

A csirkemelleket vékonyabb késsel óvatosan felszúrtam, vigyázva, hogy nehogy kilyukadjon a hús. Közben feltettük a rizst, addig ő is elkészül.

A spenótkrémet betöltöttük habzsákba, bár lehetett volna sűrűbb az anyag - mindketten kellettünk a töltéshez, mert folyós lett az állag. Majd máskor finomítunk rajta. Szóval töltögettük a húsokat, a végüket fogpiszkálóval összezártuk. Kivajazott tepsibe pakoltam a megtöltött melleket, majd amikor már mind kész volt, jöhettek a zöld fűszerek: rozmaring ág, bazsalikom és petrezselyem apróra vágva - melyek mind mentek a tepsibe. Alufóliával lefedtem az egészet, majd ment a sütőbe - és kb fél órát hagytam benn. Ahogy megpuhult mind, már csak le kellet sütni őket, majd jött a köret befejezése.

Egy lábasba feltettem a kelbimbókat is főni úgy, hogy a vízbe tettem fokhagymát és petrezselymet - kicsit legyen ízesebb a köret. Amint megfőtt a kelbimbó, lecsöpögtettem őket, majd vajon egy kicsit meghúzattam.

Szépen kész lett minden, tálalás a fényképek szerint - majd a konklúzió levonása: kellet volna egy kis mártást is csinálni a spenótból, mert a mell még így is egy kicsit száraz maradt, de azért mindenkinek nagyon ízlett.

077

078

079

084

072

073

080

082

091

093

094

099

102

103

106

118

122

124

132

183

süti beállítások módosítása