Sajtkrémleves chili szálakkal, saját készítésű cipóban
2016. február 10. írta: Húsimádó

Sajtkrémleves chili szálakkal, saját készítésű cipóban

118

A nejem születésnapjára szerettem volna valami egyedit készíteni - és úgy gondoltam, egy saját készítésű cipóban tálalt levesnek van stílusa. 

Hozzávalók, 8 személyre:

  • 40 dkg reszelt sajt
  • 1/2 l alaplé
  • 2 fej vöröshagyma
  • vaj
  • liszt
  • tejszín
  • fehér bors
  • chili szálak
  • + 8 db buci ( lsd az előző posztomat )

Vajat egy lábasban felolvasztok, majd az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztom rajta. Amint már üveges, akkor kevés liszttel bekeverem, majd felöntöm alaplével. Amint felforrósodik az alaplé, beleszórjuk a reszelt sajtot, a borsot és a sót, majd hagyjuk, hogy összerottyanjon a leves. Ha úgy gondoljuk, tejszínnel még finomíthatunk rajta, de ha szeretnénk egy kicsit homogénebb állagot elérni, akkor botmixert is használhatunk.

Tálaláskor egy kiöntő edénybe kanalazzuk a levest, majd a kitálalt cipókba öntjük úgy, hogy a végén chili szálakat szórunk a cipókba. Ha a vendégeknek annyira ízlik a leves, mint nálunk - akkor még újra önthetünk a sajtlevesből, amitől hízik a szakácsunk mája. :-)

084

091

092

094

095

119

115

120

 

 

süti beállítások módosítása