Kókuszos, banános és chilis csirkemell csíkok chapatival
2016. szeptember 11. írta: Húsimádó

Kókuszos, banános és chilis csirkemell csíkok chapatival

IMG 9538

Igen, ismét egy indiai étel - mondtam, hogy nagyon rákattantunk erre a konyhára... :-D

IMG 9429

IMG 9431

Hozzávalók 4 személyre: ( a képeken nagyobb mennyiségeket láthattok, mert én dupla adagot készítettem )

  • 45-50 dkg csirkemell
  • 1-2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dl kókusztej
  • 2-3 dl húsleves alaplé
  • 1,5-2 db banán
  • 1-2 db lime
  • 1,5-2 ek Bombay fűszerkeverék vagy ( curry, kurkuma, fehérbors, petrezselyem, gyömbér )
  • 1,5 ek kókuszreszelék
  • 0,5 ek chili
  • só és bors

A csirkemelleket közel egyenletes méretű kockákra vagy csíkokra vagdossuk, majd sózzuk és borsozzuk őket. A lime-okat a húsokra facsarjuk, alaposan összekeverjük őket - és 10-15 percre a hűtőbe tesszük az edényt.

IMG 9433

IMG 9436

IMG 9438

IMG 9441

IMG 9446

A hagymát és fokhagymákat felaprózzuk, a banánokat felkarikázzuk és a fűszereket is előkészítjük. Elővesszük a wokunkat vagy keresünk valami nagyobb serpenyőt - és vékony olajon elősütjük a csirkemell csíkokat. Először kifehérednek, majd kevés levelet eresztenek, azután pedig finoman elkezdenek pirulni. Na ekkor kiszedjük őket egy tálba, a wokban pedig elkészítjük a kókuszos, banános alapot.

IMG 9449

IMG 9451

IMG 9458

IMG 9461

A wokba még egy kevés olajat öntünk, jöhet a hagyma és fokhagyma, amiket elkezdünk pirítani. Amint színük lesz, akkor jöhetnek a banán karikák, majd a fagyasztott húsleves alaplé és a kókusztej. Az alapba kanalazzuk a fűszereket és a kókusz reszeléket, majd hagyjuk klasszul rotyogni az egészet. Jöhet még só és bors, majd addig főzzük az egészet, amíg a banánok szét nem esnek.

IMG 9474

IMG 9479

IMG 9480

IMG 9487

IMG 9491

IMG 9498

Érkezhetnek az elősütött csirkemell csíkok, amikkel tovább főzöm a kókuszos, banános alapomat, közben pedig elkészítem a köretet, a chapatikat.

Hozzávalók ( 4-6 db chapatihoz )

  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 20 dkg fehér liszt
  • 2 dl víz

Az összetevőket egy tálba öntöm, majd kézzel klasszul összedolgozom őket. Elkészül egy nagyobbacska gombóc, amit 10-15 percig hagyok pihenni, majd 4-6 db labdacsot gyúrok belőlük, amiket aztán száraz serpenyőben megsütök. 

IMG 9465

IMG 9467

IMG 9469

IMG 9471

IMG 9508

IMG 9512

IMG 9568

Visszatérve a wokhoz, kóstolok, majd ha még kívánja, akkor sózom, borsozom és chilizem az ételt - tálaláskor pedig az egyszerűségre törekszem, vagyis a tányérra kerül egy chapati, majd erre egy jókora adag hús és mártás. 

Nagyon érdekes az íz, nagyon nehéz lenne megmondani, hogy banán és kókusz volt az alap. Ha jól ügyeskedtünk a chilivel, akkor nem lett nagyon csípős a végeredmény, viszont pikáns és kellemes lett az ízvilág.

IMG 9558

IMG 9555

IMG 9538

IMG 9539

IMG 9550

 

allianz.jpg

Az Allianz elindított egy blogversenyt,melyen én is elindultam, gasztró kategóriában. Ha kedveled és követed a Húsimádó oldalt, akkor egy szavazattal jelezheted ezt az alábbi linken:

http://www.allianzblogverseny.hu/

 Köszönettel: Hegyvári Zoltán

allianz.jpg

süti beállítások módosítása