Spenótos gnocchi sült koktélrákokkal és tempurált zsályalevelekkel
2016. október 24. írta: Húsimádó

Spenótos gnocchi sült koktélrákokkal és tempurált zsályalevelekkel

IMG 0767

Hozzávalók a gnocchikhoz:

  • 1 kg burgonya
  • 35 dkg liszt
  • 4 db tojás sárgája
  • apróra vágott spenót levél

A burgonyákat feltesszük héjastól főni egy nagyobb lábasban, majd amikor a villát már simán beléjük lehet szúrni, akkor a héjukat ügyesen leszedegetjük. Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, majd krumplinyomóval belenyomjuk az egy kilónyi burgonyát is. Gazdagon sózzuk, majd jöhet bele 4 tojás sárgája és az apróra vágott spenót levelek. Persze lehet spenót nélkül is készíteni - én most ilyet is készítettem, vagyis lett sima és lett spenótos verzió is.

A lisztes, tojásos burgonya masszát először villával, majd kézzel összedolgozzuk, de ha igényli, akkor liszttel még lehet finomítani az állagon.

IMG 0717

IMG 0719

IMG 0725

IMG 0726

IMG 0721

IMG 0723

IMG 0729

IMG 0731

IMG 0733

A gyúródeszkát meglisztezzük, majd ujjnyi nudlikat gyúrunk a tésztából, amiket aztán éles késsel feldarabolunk, esetleg villával megnyomkodunk. Én most egy kicsit eltértem a szokásos gnocchi dizájntól, egyszerű kis nudlikat gyártottam belőlük. Forró, nem zubogó, csak gyöngyöző sós vízben megfőztem a gnocchikat, majd amikor már a víz felszínén úszkáltak, akkor kitettem őket lecsurogni.

IMG 0741

IMG 0743

Ezt követően elkészítjük a tempurált zsályaleveleket. Nálunk még teli van a terasz fűszernövényekkel, így levágok egy nagy rakat zsályalevelet, amelyeket megmosok, majd szárazra is törlöm őket. Egy kisebb tálban vizet és keményítőt keverek azonos arányban össze, majd a leveleket ebbe a folyadékba mártom, amiket azután forró olajban ki is sütök. Friss, ropogós és ízes levélkék születnek, amik nem csak finomak, hanem jól is néznek ki.

IMG 0746

IMG 0754

IMG 0757

Most már csak a rákocskák sütése hiányzik, amiket vaj és oliva keverékén sütök meg egy serpenyőben, majd finoman meglocsolom őket lime levével.

IMG 0750

IMG 0753

Én most az idő hiánya miatt mártást nem készítettem, de másnap a maradék spenótból még készült ilyen is - de nagyon jó lehet alá egy sajtmártás is, na meg finoman reszelt kemény sajt, legjobb esetben parmezán.

IMG 0766

IMG 0764

 

Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket:facebook_1.jpg

insatgram.jpg

süti beállítások módosítása