Hamburger buci, zsemle készítése
2017. június 08. írta: Húsimádó

Hamburger buci, zsemle készítése

IMG 4768

Mivel egy amerikai receptet használunk mostanában, így a mértékegységek mérőkanálban (cup) vannak megadva, vagyis érdemes beszerezni egy ilyen mérőkanál sort, amit általában Tescoban vagy egyéb ilyen üzletben meg lehet vásárolni.

  • 4 ek élesztő
  • 2 mérőkanál + 2 ek forró víz
  • 2/3 mérőkanál növényi olaj
  • 1/2 mérőkanál cukor
  • 2 tojás
  • 2 tk só
  • 6-7 mérőkanál liszt

Nagy tálban felfuttatjuk az élesztőt a meleg vízben.

Hozzáadjuk az olajat és a cukrot, majd 5 percig állni hagyjuk.

Ezután hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet. Robotgépben alaposan összedolgozzuk a tésztát.

Hagyjuk kelni 30-45 percen át úgy, hogy letakarjuk egy konyharuhával. Amikor duplájára kelt, akkor kézzel átgyúrjuk. Nálunk lassan ökölszabály, hogy annyi grammos bucikat mérünk ki, amennyi a marhahúsok kimért súlya, vagyis jelen esetben 14 dkg-os tésztákat vagdosunk le.

Kézzel ügyesen gyönyörű bucikat formázunk, majd még 10 percig hagyjuk őket pihenni. Az újabb trendeknek megfelelően ezeket a bucikat már nem kenjük le tojással, de akinek ez a heppje, az szépen át is kenheti. Ezt követően sütőpapíron betoljuk őket a sütőbe, 220 C-on pedig addig sütjük mindet, amíg gyönyörű aranybarnák nem lesznek.

IMG 4752

IMG 4750

IMG 4754

IMG 4761

IMG 4764

IMG 4765

IMG 4766

IMG 4769

Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket:

facebook_1.jpg

insatgram.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://husimado-eger.blog.hu/api/trackback/id/tr3212577329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.