Burgonyacurry báránnyal
2017. szeptember 27. írta: Húsimádó

Burgonyacurry báránnyal

IMG 1052

Hozzávalók:

  • 3 db burgonya
  • 3 vöröshagyma
  • 1 kg csontozott báránycomb
  • 1 tk garam masala
  • 1,5-2 tk reszelt gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk chilipor
  • 3-5 szem szemesbors
  • 1 tk római kömény 
  • 2 szál fahéjrúd
  • 1 tk őrölt paprika
  • 1 tk himalája só
  • 1 tk szárított koriander
  • 1,5-2 dl joghurt
  • 5-7 dl víz

IMG 0939

IMG 0941

A vöröshagymákat megpucoljuk, majd hajszálvékony karikákra vágjuk őket, amiket egy lábasban megdinsztelünk, megpirítunk. Amint elkészültek, kivesszük mindet egy tálba, de az olajat ne öntsük ki.

IMG 0948

IMG 0954

A gyönyörű báránycombot megtisztítjuk az inasabb részektől, majd egyenletes méretű kockákra vágjuk mind az egy kilónyi húst. A kockákat megszórjuk garam masalával, majd az olajon elősütjük a húsokat. Arra kell törekedni, hogy a húsok kifehéredjenek, de nem kell őket túlsütni.

IMG 0952

IMG 0961

IMG 0969

IMG 0970

Egy kisebb tálba összekeverjük a fűszereket: a gyömbért, a fokhagymát, a chiliport, a borsot, a koriandert, a római köményt, a fahéjat, a paprikát és a sót, majd villával alaposan összekeverjük őket. Érkezhet a joghurt, amivel szintén összedolgozzuk a fűszereimet. Ha kész vagyunk, akkor a lábasban lévő húshoz adagoljuk a rengeteg hagymát és a joghurtos mártást, majd főzzük az alapunkat 8-10 percig. Ezt követően öntsük a húsok alá a vizet, majd lefedve főzzük az egészet 40 percig.

IMG 0962

IMG 0965

IMG 0968

IMG 0976

IMG 0979

Míg a húsok párolódnak, főnek addig meghámozzuk a burgonyákat, amiket aztán nyolcrét vágjunk fel. ( Következő alkalommal már én kisebbekre fogom vágni, de az alaprecept ezt javasolta, így én is ezt követtem. )

A negyven perc letelte után kóstolunk, esetleg finoman fűszerezünk, majd jöhetnek a feldarabolt burgonyák a húsok mellé. Fedő alatt legalább 15 percig főzzük a curryt, de az a fontos, hogy a burgonya és a bárányhús egyaránt puha legyen.

IMG 0944

IMG 1014

IMG 1017

Tálaláskor friss vagy szárított korianderrel szórjuk meg a curryt - esetleg készíthetünk naán kenyeret vagy chapatit, ahogy én is tettem.

IMG 1048

IMG 1046

IMG 1057

 

Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról:

youtube.jpg

 

süti beállítások módosítása