Francia rakott burgonya
2017. október 17. írta: Húsimádó

Francia rakott burgonya

IMG 1341 Hozzávalók: ( 6 tálkányi körethez )

  • 8 db burgonya
  • 2 fej fehér hagyma
  • lágy sajt és parmezán
  • vaj

IMG 1170

IMG 1171

A burgonyákat megpucoljuk, megmossuk, majd vékonyan felszeleteljük mindet, ezt követően pedig a hagymákkal hasonlóan járunk el. A kis kerámia tálkákat alaposan kivajazzuk, azután pedig egy réteg burgonyát pakolunk az aljukba. Erre érkezik egy réteg hagyma, majd ismét burgonya, majd sajtszeletek jönnek. A következő rétegek az előzőekhez hasonlóan ismétlődnek, majd a végén reszelt parmezán réteggel zárjuk a sort. 

IMG 1178

IMG 1187

IMG 1188

IMG 1183

IMG 1182

IMG 1200

IMG 1201

IMG 1198

IMG 1210

Egy tepsibe kevés vizet öntünk, majd az előkészített kerámia tálkákat a tepsibe helyezzük. 180 c-os sütőbe toljuk őket, majd addig sütjük a köretünket, míg gyönyörű aranybarnák nem lesznek.

IMG 1231

IMG 1348

IMG 1342

és íme a főétel:

IMG 1363

Házilag füstölt kacsamell vörösborban párolt körtével, francia rakott burgonyával és könnyed madársalátával (vinaigrette James Bond módon)

A bejegyzés trackback címe:

http://husimado-eger.blog.hu/api/trackback/id/tr4813006318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.