Utolsó kommentek:

Jossarian 2017.12.14. 05:51:38

@Húsimádó: Koszi! Kiprobalom a hallevest, nagyon jonak tunik a recept :)

Bejegyzés: Zöldborsós, gombás sertésraguleves

Horizont 2017.12.13. 09:52:55

@Húsimádó: Szeretem megdicsérni az arra érdemeseket, mert ez nagyon fontos az ember életében, hogy elismerjék ha jó dolgokat visz véghez, mint te is :-) Kösz a tippet majd megnézem a videókat is. A lányomat és engem is meggyőztél ajánlunk másoknak is. További jó főzést neked és általad nekünk is. :-)

Bejegyzés: Zöldborsós, gombás sertésraguleves

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2017.12.13. 09:37:32

@Horizont: Köszönöm, nagyon kedves vagy. Mindig jólesik a visszajelzés, mert ebből építkezem én is. Örülök, ha jó ötleteket tudok átadni nektek. Nézzétek majd meg a YouTube csatornámat is, ahol lassan elindulnak majd a levesek is... :-D

Bejegyzés: Zöldborsós, gombás sertésraguleves

Horizont 2017.12.13. 07:28:54

Szeretnék gratulálni a blogodhoz, szuper :-) A leveleseid fantasztikusak. Levespártiak vagyunk! A lányom meghívott ebédre és a húsgombócost főzte, nagy sikert aratott. Isteni lett, tényleg!! Én pedig egy másik levesedet készítem hétvégén. Úgyhogy köszi és csak így tovább. :-)

Bejegyzés: Zöldborsós, gombás sertésraguleves

Benikuty 2017.12.12. 10:42:25

@Húsimádó: A polenta, vagy ahogy én inkább nevezném puliszka szintén a lehetőségek terepe. Méltatlanul mellőzött étkünk, ennek több oka is van, pl. vesszőparipám, a jó alapanyag hiánya, ezt felkutatni még itt sem kis vállalkozás. Tetszik ahogy csináltad, és hogy egyáltalán megérintett a téma. egy apróságnak tűnő, vagy inkább meggondolásra érdemes részlet: víz helyett a bármilyen világos alaplé használata sokat lendít rajta! Nem tudom, mennyire egyszerű Egerben friss marhacsont beszerzése, és az sem mindegy, el tudod-e tárolni fagyasztóban a kész alaplevet...szóval kérdés van bőven! De csak hajrá! :)

Bejegyzés: Áfonyás, gombás szarvasragu pirított dödöllékkel

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2017.12.12. 10:12:47

@Benikuty: Így hogy kipróbáltam, már ismét van egy nagyon jó, új köret variációm. A múltkor a polentával barátkoztam, most pedig a dödöllével. :-)

Bejegyzés: Áfonyás, gombás szarvasragu pirított dödöllékkel

pizzaszeletvágó 2017.12.10. 16:10:24

@Benikuty: igazságod van!
Én Zalában katonáskodtam és az unalom ellen mezőgazdasági munkára jelentkeztem, pedig közöm nem volt hozzá, csak képen láttam előtte olyat. Így bejártuk Göcsejt. Csodálatos élmény volt, a göcseji táj és az ételek. A dödöllét is ott fedeztem fel. Vadhús nem jutott a mezei bakának, de ha volt vargányával ettük, ha nem akkor túróval, tejföllel a Téesz tehenészetében. Komoly gasztronómiai élmény volt, ma sem feledem az ott tanultakat.

Bejegyzés: Áfonyás, gombás szarvasragu pirított dödöllékkel

Benikuty 2017.12.10. 12:21:25

Nagyon jó, hogy megtaláltad a dödöllét, és legyen benne még sok-sok örömötök! Ebben a zseniálisan egyszerű ételben jelentős potenciál van, érdemes akkor is hozzá nyúlni, mikor nem kell vele sietni, ráérősen tudjuk készíteni, aztán learatni a szuszogó elégedett családtagjaink mosolyait. Ehhez némi ötletadó Takács Lajos barátom verziója, a videóban 3:20-tól.
vimeo.com/133367944

Bejegyzés: Áfonyás, gombás szarvasragu pirított dödöllékkel

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2017.12.09. 18:27:33

@pizzaszeletvágó: Na ott én még sohasem voltam... De ezek szerint nem is kell bánnom.

Bejegyzés: Áfonyás, gombás szarvasragu pirított dödöllékkel

pizzaszeletvágó 2017.12.09. 11:56:18

@Húsimádó: köszi. Van ott a Mátyás király út elején egy Vadhúsbolt. Azzal két éve nagyon megjártam. Avas volt a szarvasgerinc, és a vadkacsacomb is. Az őzhús friss volt, de érthető módon nem megyek oda többet.

Bejegyzés: Áfonyás, gombás szarvasragu pirított dödöllékkel

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2017.12.07. 21:18:48

@pizzaszeletvágó: Ez nem fagyasztott, hanem felkockázott szarvas gulyás hús volt. Volt még vaddisznó is, de nekem most ez jött be jobban. Igen, egri Spar.

Bejegyzés: Áfonyás, gombás szarvasragu pirított dödöllékkel

pizzaszeletvágó 2017.12.07. 18:23:04

Előre csomagolt, az fagyasztott vagy friss? Másféle vad volt esetleg a választékban? Ez az egri Spar, ugye?

Bejegyzés: Áfonyás, gombás szarvasragu pirított dödöllékkel

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2017.12.05. 22:15:13

@SLX-350: Én először kb 1/2 litert öntök a bab alá, majd még legalább kétszer utánatöltök. Ezt igazából ki kell kisérletezni.

Bejegyzés: Sólet készítése | Húsimádó VLOG #10

SLX-350 2017.12.05. 22:10:26

Mennyi vízzel kell felönteni az edényt?

Bejegyzés: Sólet készítése | Húsimádó VLOG #10

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2017.12.05. 16:59:00

@Jossarian: Szóval halászlé témájában eléggé el vagyok kényeztetve. Édesapám és a nejem szoktak nálunk alaplevet készíteni, egyszerre elég sokat, amit aztán lefagyasztunk - nekem pedig csak annyi szokott a teendőm lenni, hogy a bográcsban a hallal összefőzzem. Tehát halászlében nem vagyok autentikus, na meg olyan tökölős a passzírozás, hogy meghagyom másnak. Én időnként halleveseket szoktam kitalálgatni, főzni, erre itt egy példa: husimado-eger.blog.hu/2015/06/11/citromos_tarkonyos_halleves. Süllőt is csináltam már: husimado-eger.blog.hu/2017/05/25/boren_sult_sullofilek_blansirozott_grillezett_zoldsegek_hollandi_martassal_es_hagymalekvarral
Hirtelen ennyi, de ha eszembe jut valami, akkor jelentkezem :-)

Bejegyzés: Zöldborsós, gombás sertésraguleves

Jossarian 2017.11.30. 14:33:24

19 fore fozni a nagybetus Kihivas, de megoldottad... Tudom, hogy nem kivansagmusor a blogod es nem is szigoruan husbavago:), am egy jo es foleg egyszeruen elkeszitheto halaszlerecept jol jonne. Jo recept sok van, egyszeru annal kevesebb... Ha mar alkottal olyasmit amit a hozzam hasonlo konyhai antitalentumok is ossze tudnanok hozni, nem bannam ha leirnad. Ami rendelkezesre all, frissen fogva az csuka, sullo, lazac, hering, tokehal.

Bejegyzés: Zöldborsós, gombás sertésraguleves

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2017.11.25. 11:09:33

@Jossarian: Ezt jó olvasni. Nálunk a hétvégén tartottuk anyukám 75. szülinapját, ahol aztán 19 (!) főre kellett főznöm, és én is az erdélyi fokhagyma levest választottam az első fogásnak, mert szerintem annyira különleges. Meg is lett az eredménye, mert mindenki el volt ájulva tőle. Örülök, ha tetszenek a leveseim, igyekszem még kipróbálni hasonló különlegességeket. Szép hétvégét Nektek :-D

Bejegyzés: Zöldborsós, gombás sertésraguleves

Jossarian 2017.11.22. 19:00:44

@Húsimádó: Hat, nem csak latszik, izlik is :) A fokhagymas erdelyi levesed meg mindig stabil hetvegi program a lanyok!!! miatt. Nem mintha en nem szeretnem de minden hetvegen?!:)

Bejegyzés: Zöldborsós, gombás sertésraguleves

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2017.11.21. 09:29:59

@Jossarian: Nagyon köszönöm. Látszik, hogy mivel szeretek igazán foglalkozni, mit szeretek enni :-)

Bejegyzés: Zöldborsós, gombás sertésraguleves