Rántott sertéshús - kicsit másképp
2013. április 29. írta: Húsimádó

Rántott sertéshús - kicsit másképp

Rántott sertéshús - kicsit másképp


Az én egyik kedvenc ételem a rántott husi - bár tudom, hogy ez szegénységi bizonyítvány, de mégis így van. ( Ha elutazunk külföldre és hazaérkezünk, nekem az itthoni íz az a rántott karaj. ) Szóval bárhol, bármikor tudnék ezt enni - de ezt az ételt is lehet még variálni.

Én ezt úgy szoktam, hogy 3-4 gerezd fokhagymát megpucolok, és összetöröm vagy nagyon vékonyra és apróra darabolom. A fokhagyma pépet sima tejjel összekeverem, ami 2-4 dl lehet. A húst a szokásos módon kiklopfolom ( megnéztem a wikipédián, hogy így kell írni ), sózom. A szép lapos husikat elkezdem egy nagy jénai tálba fektetni, majd szintenként öntök rá a fokhagymás tejből. Lesz vagy 3-4 réteg husi, amit a maradék tejes-hagymás cuccal nyakon öntünk - és irány a hűtő. 2-3 órát hagyom jacuzzizni a húsokat, majd a hagyományos módon panírozunk. Ne lepődjön meg senki, de a húsok felszívják az öntetet, így jó nagy szelet húsok jönnek létre, amiket így kicsit nehezebb sütni - de megéri.

Szóval annyiban jó ez a módszer, hogy kicsit tartalmasabb a beltartalom, a fokhagyma egy kicsit pikánsabbá teszi a már megszokott ízvilágot. Köret a szokásos ( sült vagy tört krumpli ) és mellé tejfölös uborkasaláta. Ízlés szerint jéghideg sör, vagy kristályosan gyöngyöző fehér vagy rozé bor, vagy egy laza fröccs, és kockás terítő, abrosz.

:-)

Érdemes kipróbálni.

fokhagyma_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://husimado-eger.blog.hu/api/trackback/id/tr895252205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maya-- 2013.05.18. 13:56:32

hogyan csinálod a tejfölös uborkasalátát? mmint TE hogyan csinálod?

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2013.05.18. 14:06:38

@Maya--: a legegyszerűbben: uborka megmos, felkarikáz, sózás és állni hagyom. a fokhagyma összetör, tejfölbe keverve - és kész. ja még annyi, hogy egy kicsi borecet még mehet az ubikra, de csak jelzés szinten

Maya-- 2013.05.18. 15:17:29

@Húsimádó: nem próbáltam még tejföllel, de miért is ne. kipróbálom. köszi :)