Sajtkrémleves sült bacon chipsszel - kísérlet
2013. május 22. írta: Húsimádó

Sajtkrémleves sült bacon chipsszel - kísérlet

Sajtkrémleves sült bacon chipsszel - kísérlet

047

Ha már délután csinálok levest és daráltam hagymát, akkor kipróbálok egy leveskét, mert kíváncsi vagyok az ízére.

A recept nagyon egyszerű: vajon megpárolok vöröshagymát, majd liszttel besűrítem. Ha jól néz ki, akkor felengedem egy kis vízzel és tejjel. Kicsit sózom, borsozom, majd én szórtam bele egy kis szerecsendió-port és egy leveskockát. Egyenletesre keverem, majd beledobálom a felkockázott sajt darabokat. Én kb 25 dkg trappista sajtot használtam, de ha máskor is csinálok, akkor majd több variációt is kipróbálok. Felöntöm még tejjel és egy kevés vízzel is ( ízlés szerint, hogy túl híg, vagy túl sűrű se legyen. ) Főzöm, míg a sajt teljesen fel nem olvad, majd merülőmixerrel tök simára dolgozom. Közben két csepp olíván megpirítok néhány bacont, és már kész is a finom leveske.

A családom - és én sem - ettünk még sajtkrémlevest, de ez a cucc nagyon bejött mindenkinek. És a bacon. És így együtt... Tomi még egy bacon repetát is gyorsan összedobott, annyira ízlett neki. Ismétlés még majd sokszor. :-)

029

031
040

043

050

A bejegyzés trackback címe:

https://husimado-eger.blog.hu/api/trackback/id/tr695313611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

funfun 2013.05.23. 20:07:41

chipsszel - így kell írni. Még a chips-szel is elmenne, de chips-el egyáltalán nem. Például kenyér, kenyérrel, és nem kenyérel. A -val, -vel rag teljes hasonulással kapcsolódik a szóhoz, vagyis "átalakul", tehát az utolsó mássalhangzó megkettőződik.

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2013.05.23. 21:01:22

@funfun: Igazad van, kijavítottam. Köszönettel.

commando 2013.06.03. 10:40:37

Kipróbáltam, nagyon finom, már háromszor kérte a család. Annyit variáltam rajta, hogy fele-fele arányban sima és füstölt sajtot használtam, és jó megborsoztam fehérborssal, hogy pikáns legyen. A szalonnát pedig vékony szelet zsemlyére rakva pirítottam meg. Azt hiszem, ez még varálható!

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2013.06.03. 10:54:09

@commando: Nálunk is nagyon népszerű. Jó rá a pirított mag vagy a pirított kifli, zsemle - ahogy Te is írod. Pl: husimado-eger.blog.hu/2013/04/29/francia_hagymaleves_721