Tárkonyos csirkeragu leves
2013. május 22. írta: Húsimádó

Tárkonyos csirkeragu leves

Tárkonyos csirkeragu leves

062
A mai nap borongós, hűvös, esős jellege előhozta belőlem az igényt egy jó kis meleg leves iránt, úgyhogy az egyik kedvencemet csináltam meg.

Ez a leves gyakorlatilag készülhet a csirke bármilyen húsrészéből, de én most egyszerűen kicsontozott melleket vettem. ( Meg lehetne csinálni az ételt például vadmalac husiból is - nekem az egri Fehér Szarvas Vadásztanya kínálatában ez a kedvenc vacsora ételem - de hol szerezzek én most vadmalacot ? )

Szóval a művelet nagyon egyszerű: répa, zöldség, hagyma, fokhagyma megpucol, a répákat vékony csíkokra szeletelem. A hagymát és fokhagymát apróra vágom vagy ledarálom, majd vajon elkezdem párolni. Ha már homogén a hagyma, akkor mehet bele a liszt, majd egy kevés víz és a kis kockára vágott csirkemell darabok. Ekkor kezdem a fűszerezést: só, bors, tárkony, és leveskocka. ( Ez persze kiváltható lenne húsleves levével, de nálunk ez nem nagyon szokott így itthon lenni - úgyhogy "mea culpa" )

Párolom a husikat, amikor kezd puhulni, akkor mehet bele a répa - és amikor megpuhul, akkor még egy kicsit tejföllel vagy tejszínnel besűrítjük, és már tálaljuk is.

A teraszra most nem ülünk ki, mert szakad kinn az eső, úgyhogy a lakás melegében bekanalazzuk.

003

011

019

020

035

056

A bejegyzés trackback címe:

https://husimado-eger.blog.hu/api/trackback/id/tr435313370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szsuzsanna 2015.01.11. 15:21:21

Az "ilyesmi", vagyis, húsos, zöldséges, tárkonyos, tejszínes-tejfölös levesekbe javasolnám, ha van idő, próbáljátok ki:
főzzetek bele, apró! "krumpligombócokat" is: -főtt, áttört krumpli, liszt, tojás, só, apróra vágott petr. zöld...
Amikor már kész a leves, de még forrjon.

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2015.01.11. 15:36:53

@szsuzsanna: Jó az ötlet, már én is gondolkodtam valami hasonlón, köszönöm az ötletet.