Darált hússal töltött sült paradicsom
2013. május 26. írta: Húsimádó

Darált hússal töltött sült paradicsom

Darált hússal töltött sült paradicsom

377
Egy kiváló előétel, melyet a reggeli elkészítése közben kreáltam. Gyors, egyszerű és nagyon finom.

Ahogy az előző posztban is írtam, kb 20-25 dkg darált húst olíván és vöröshagymán egy serpenyőben összedolgozunk. A paradicsomok kalapját éles késsel leszeljük, majd egy kiskanállal a belsejét kikanalazzuk. Ha ez megvan, akkor a paradicsom belsőségeit a szépen fehéredő, már rotyogásban lévő húsos masszába öntöm, majd fűszerezem: só, bors, oregánó, bazsalikom, fokhagyma, kevés paprika. Hagyom, hadd főjön, majd amikor szép aranybarna - akkor kész is a töltelék. A kész húsos masszát belekanalazom a paradicsomokba, majd púpozok rá reszelt sajtot. Sütőbe vele, 180-200 °C, kb 10 perc, és kész a szuper előétel.

Melegen és hidegen is kiváló kis fogás.

 160

170

169

182

189

195

375

386

A bejegyzés trackback címe:

https://husimado-eger.blog.hu/api/trackback/id/tr395319305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.