Darált hússal töltött zsemle reggelire
2013. május 26. írta: Húsimádó

Darált hússal töltött zsemle reggelire

Darált hússal töltött zsemle reggelire

218
Szombaton reggel kb 1/2 8-kor felébredtem, az egész család pedig bőszen húzta a lóbőrt. Egy darabig ténferegtem az udvaron majd elkezdtem agyalni, hogy mit kellene reggelizni. Ez lett belőle. Király reggelit sikerült kreálnom.

Az igazság az, hogy nem csak ezt az ételt csináltam ekkor, hanem párhuzamosan töltött paradicsomot is, mindkettőhöz ugyanazt a tölteléket felhasználva. A lényeg, hogy ehhez a reggelihez szükség van kb 25-30 dkb darált húsra, melyet kis olíván és vöröshagyma társaságában összedolgozok egy serpenyőben. Amikor már a hús kifehéredik, akkor belehajítom a paradicsomokból kimetszett részeket ( a tetejüket és a kikapart belsejüket ), majd só, bors, kicsi paprika, oregánó, bazsalikom és egy kis fokhagyma. Készül a töltelék, közben lereszelek kb 10-15 dkg sajtot, és a zsömlék belsejéből kicsipegetem a puha belsőséget, úgy hogy azért ne csak a héja maradjon a végére - mert akkor mit reggelizünk. Ha kész a töltelék, szép aranybarna, akkor belekanalazom a zsömlékbe, rápúpozom a sajtokat - és már mehet is a sütőbe. Kb 10 perc, úgy 180-200 °C-on, majd szép lassan kezdheted ébreszteni ezt az álmos csapatot. Őszintén olyan sikere volt a zsömléknek, hogy még az ébresztést is jól viselték.

200

202

172

180

182

205

213

214

217

A bejegyzés trackback címe:

https://husimado-eger.blog.hu/api/trackback/id/tr825319203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kazaipeti · http://office365.blog.hu 2013.05.27. 08:18:19

Korrekt! Én vacsorára szoktam csinálni, kb. ugyanezt csak félbe vágott és kibelezett kiflikbe. Megszórom sajttal, majd fokhagymás tejföllel mártogatjuk.

laurelin 2013.05.27. 08:26:30

Őszintén szólva nem tudom elképzelni a helyzetet, hogyha ilyen finomság illatai szűrődnek be a szobámba a konyhából, akkor azután még ébreszteni kelljen engem :). Ki fogom próbálni.

PonyvaMester · http://ponyvamester.hu 2013.05.27. 09:18:33

A darálthúsos töltött az új BigMac?! :)
Egyébként biztosan finom lehet.

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2013.05.27. 09:29:56

@PonyvaMester: A BigMac a fasorban sem lehet ehhez képest - gyakorlatilag mindenki repetát kért volna ...

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2013.05.27. 09:31:32

@Pedii: Én is gondolkodtam, hogy igényel-e valami extrát még - de őszintén így volt finom. Máskor is csinálok, az biztos.

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2013.05.27. 09:33:01

@laurelin: Az igazság az, hogy a nyaralónknál külön van egy nyári konyha - úgyhogy az illatokat csak én éreztem, és ezért kellet a csapatot ébreszteni. De nem bánták :-)

Void Bunkoid 2013.05.27. 10:16:34

elnézést a cinizmusért, csak mindig olyan jókat szoktam mosolyogni azon, hogy már vagy 7-8 éve (amióta a blogok mainstream dolognak számítanak) kivétel nélkül MINDENKI iszonyat büszkén rommá fotózva megpróbálja magát Jamie Oliverként eladni, amikor elkészít egy bolognai szószt :P

itt mondjuk azt értékelem, hogy nem spagettihez tette, ámbár az is igaz, hogy a zsemlét még csak a vízbe sem kell belerakni és kétszer megkutyulni :)

Martian (törölt) 2013.05.27. 11:17:07

Klassz, de reggelire nem túl munkaigényes..?

HUN_Sector 2013.05.27. 12:04:26

Örökbe fogadnál? :)

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2013.05.27. 12:16:16

@Void Bunkoid: kicsit túllihegsz egy tök egyszerű reggelit... Ez egyszerűen csak ötletadás, semmi más. :-)

Reggie 2013.05.27. 13:09:14

@Void Bunkoid: en meg 7-8 eve azon rohogok, hogy mennyien kepzelik magukat a cenzura bizottsag elnokenek:)

motoroskonyhaja 2013.05.27. 17:45:35

Jó az ötlet, egy ráérős szombat vagy vasárnap délelőtt ki fogom próbálni!

Az okoskák miatt nem kell aggódni, mindig betéved egy-kettő ;) Belenéznek a postba, de pl. a bemutatkozó írást már el sem olvassák, mert akkor nem írnának olyat, hogy mindenki Jamie akar lenni...

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2013.05.27. 22:07:35

@motoroskonyhaja: Igen,néha nehéz tolerálni...De lassan belerázódok. Jól néz ki a halászleved! Lassan nekem is csónakban kellene ülnöm némi alapanyag ért :-)

Void Bunkoid 2013.05.28. 22:10:23

@Reggie: á, semmi cenzúra, nincs ebben az amúgy fincsi kajában semmi tiltani való, a röhögés oka nálam mindössze az, hogy 2-3 hetnte valaki újra feltalálja a kereket, és büszkén közli a világgal, még mielőtt körbenézett volna, és találna másik 50 ilyen blogposztot :)

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2013.05.29. 07:57:07

@Void Bunkoid: Én lehet, hogy rosszul értem a blog írásának a lényegét, de én személy szerint nem azért írok, hogy bemutassam, milyen ételeket "találtam" fel, hanem csak azért, mert megmutatom, hogy mi miket sütünk-főzünk. Nálam nincs recept, csak egyszerűen jó érzések, az élet harmóniája. Tehát nincs kerék feltalálás, csak evés-ivás :-)

ko123la 2013.06.01. 10:10:17

Köszi, kipróbáltuk, és nagyon bejött!

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2013.06.01. 12:01:04

@ko123la: Láttam a fotókat, klassz lett. Én köszönöm, szia