Darált hússal töltött zsemle reggelire
2013. május 26. írta: Húsimádó

Darált hússal töltött zsemle reggelire

Darált hússal töltött zsemle reggelire

218
Szombaton reggel kb 1/2 8-kor felébredtem, az egész család pedig bőszen húzta a lóbőrt. Egy darabig ténferegtem az udvaron majd elkezdtem agyalni, hogy mit kellene reggelizni. Ez lett belőle. Király reggelit sikerült kreálnom.

Az igazság az, hogy nem csak ezt az ételt csináltam ekkor, hanem párhuzamosan töltött paradicsomot is, mindkettőhöz ugyanazt a tölteléket felhasználva. A lényeg, hogy ehhez a reggelihez szükség van kb 25-30 dkb darált húsra, melyet kis olíván és vöröshagyma társaságában összedolgozok egy serpenyőben. Amikor már a hús kifehéredik, akkor belehajítom a paradicsomokból kimetszett részeket ( a tetejüket és a kikapart belsejüket ), majd só, bors, kicsi paprika, oregánó, bazsalikom és egy kis fokhagyma. Készül a töltelék, közben lereszelek kb 10-15 dkg sajtot, és a zsömlék belsejéből kicsipegetem a puha belsőséget, úgy hogy azért ne csak a héja maradjon a végére - mert akkor mit reggelizünk. Ha kész a töltelék, szép aranybarna, akkor belekanalazom a zsömlékbe, rápúpozom a sajtokat - és már mehet is a sütőbe. Kb 10 perc, úgy 180-200 °C-on, majd szép lassan kezdheted ébreszteni ezt az álmos csapatot. Őszintén olyan sikere volt a zsömléknek, hogy még az ébresztést is jól viselték.

200

202

172

180

182

205

213

214

217