Sörben pácolt csirkecombok faszénen grillezve
2013. május 27. írta: Húsimádó

Sörben pácolt csirkecombok faszénen grillezve

Sörben pácolt csirkecombok faszénen grillezve

384

Pár hete, amikor elkezdtem a bloggerkedést, az első oldalak egyike amit felkerestem az a Motoros konyhája volt, ahol egy nagyon jó ötletet láttam. Ő csirke szárnyakat pácolt ( Grillszezon indul! ), aminek a sörben való pácolás volt a lényege. Én ezt egy kicsit átformáltam - és egy ízes, szaftos grill vacsora lett belőle.

Nos péntek délután sikerült egy jókora adag csirke felső comb filéhez hozzájutnom, amit azon nyomban be is pácoltam kétféle sörrel - egy világos és egy barna fajtával. A Nagy Mester leírását követve én is egy jéghideg sört a magamévá tettem, majd a pácolt húsos edényt másnap estig a hűtőbe rejtettem. Szombaton leöntöttem a sört a csirke húsokról, de a későbbiekben locsolás céljából fel is használtam ezt a pácot. Motoros barátunktól eltérve én egy random fűszerezést használtam, só, bors, oregánó, bazsalikom, fokhagyma került bedörzsölésre a hús rostjaiba - majd mehettek is a rácsra. Fontos, hogy szép parázs legyen a húsok alatt, mert nem szénné szeretnénk sütni őket, hanem zamatos ízeket várunk végeredményként. Most nem söröztünk, hanem egy kiváló szekszárdi rozéval alapoztunk, amely bor a húsok mellé is kiváló volt.

A hús köreteként szintén grillen sütöttünk meg újburgonyát, melyet újhagymás, fokhagymás tejföllel locsoltunk meg, illetve sült paradicsom is párosult hozzá.

098

101

303

343

378

süti beállítások módosítása