Cordon bleu - sajttal, sonkával ( és aszalt szilvával ) töltött csirkemell - II.
2013. június 02. írta: Húsimádó

Cordon bleu - sajttal, sonkával ( és aszalt szilvával ) töltött csirkemell - II.

Cordon bleu - sajttal, sonkával ( és aszalt szilvával ) töltött csirkemell - II.

072

Áprilisban, amikor ezt a blogot elkezdtem írni, akkor már fényképek nélkül, de leírtam, hogy én hogyan csinálom ezt a nemes ételt - most vasárnap pedig megint erre került a sor, és most fotóztam is.

Annyi variáció van a történetben, hogy most aszalt szilvás változatot is készítettem - bár a gyerekeim ezt nem annyira csípik, de néha magunknak is kedvezni kell.

Szóval most kevés duma és sok fotó: 

001

005

014

022

023

028

046

074

A bejegyzés trackback címe:

https://husimado-eger.blog.hu/api/trackback/id/tr135340371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ccvv 2013.06.04. 09:32:00

Kedves húsimádó!

A posztolt étel szép is, biztosan jó is, de ide kell másolnom, amit Tücsi (Toochee) hasonló témában posztolt ételéhet írtam:
-----------------------
Ez nem Cordon Bleu. Tényleg finom lehet, de nem az. Mert az borjúcombból készül, amit zsebesre kell felvágni, nem teletömve a mindenföldijóval, tehát karakterében lapos lesz. Eredetileg Gruyére való bele, amitől persze el lehet térni, csakhogy ha épp azon rugózunk, hogy hol hogy térnek el tőle, akkor az a minimum, hogy megemlítjük. És a legnagyobb eltérés: vajban sütjük ki. Nem a már nyolcszor használt olajban a fritőzben, ami úgyis meleg, mert a kettes asztalnál meg gombafejet rendeltek.
------------------

Üdv,

ccvv

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2013.06.04. 09:40:18

@ccvv: Bizonyára igazad van, szakmai kérdésekben nem tudok válaszolni - ugyanis nem vagyok szakács, csak egy amatőr, hobby kukta. Annyiban azonban vitatkozom, hogy bár tudom, hogy hivatalosan borjúból készül, de én oda is írtam, hogy csirkemellből készült az enyém. A vajban sütésről pedig az a véleményem, hogy én nem állok úgy, hogy 5-7 fős család számára vajban tudnék sütni ennyi husit, úgy hogy a vaj közben ne égjen szénné. Egyébként nem tudom, miből gondolod, hogy 8-szor használunk egy olajat, azért ennél gondosabb szülők vagyunk. A szakmai részét köszönöm, üdv.

ccvv 2013.06.04. 11:05:20

Persze, nem a beszólás vezérelt. Ahogy írtam is, komment eredetileg másik bloghoz íródott, ahol a szerző az 'igazi' Cordont firtatta. A "nyolcszoros" olajat azért hoztam fel példának, mert a legtöbb vendéglátóipari egységben sajnos általános, hogy a "forró zsiradékban" történő sütés a fritőzt jelenti, pedig a mogyoróolajtól a ghín át a mangalicazsírig elég hosszú a lista. És a sonkáról még nem is beszélgettünk!...

További szép napot!

ccvv