Baconbe göngyölt csirkemáj
2013. június 12. írta: Húsimádó

Baconbe göngyölt csirkemáj

Baconbe göngyölt csirkemáj

104


Egy könnyen elkészíthető és gyors ételt mutatok be most, amely egy könnyed vacsorára vagy vendégfogadó ételként, előételként egyaránt kiváló lehet.

Vettem egy csomag csirkemájat, lemostam és leszedegettem a májakról a lelógó sallangokat és kettévágtam őket. A bacon-öket kiteregettem, majd egy-egy szalonnára egy fél májat tettem, borsoztam és majorannával szórtam meg.  Nagyon fontos, hogy nem sózom, mert állítólag megkeményedik - én pedig hiszek az öregeknek. Feltekerem a baconöket, úgy hogy homogén, egyenletes kis hengereink legyenek - majd enyhén kivajazott serpenyőben közepes lángon sütögetem, és időnként forgatom. Gyakorlatilag ennyi. Ha kész vannak a falatkák, akkor sózom őket, majd valami salival tálalom. Én most egy szintén gyors elkészítésű fokhagymás paradicsom salátával tálaltam - és főpróbaként egy baráti házaspár betoppant hozzánk, úgyhogy egy hideg rozé fröccsel meg is kóstoltuk. 

002

008

011

019

022

089

091

094

A bejegyzés trackback címe:

https://husimado-eger.blog.hu/api/trackback/id/tr455356838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nemzetközi hónajlmodell 2013.06.13. 07:44:51

Békönnel minden finom. De szerintem kevésbé macerás, ha simán betoszod a sütőbe és nem kell ott állni mellette.

rádió 2013.06.13. 07:45:15

Nugodtan meglehet elkészitéskor sózni.Ez szárnyas máj.

Tina0611 2013.06.13. 07:45:37

Én már régóta készítem, ennél is egyszerűbben. A baconokat is kettévágom, egy hosszú csík sok fél csirkemájhoz. Nem fűszerezem, csak begöngyölöm, tepsibe egymás mellé fektetetem, és 200 fokon addig sütöm, míg a teteje kissé megpirul. Azonnal tálalható, ha rizst is eszünk hozzá, öntözzük meg a szafttal. Sózni nem kell, a bacon pont eléggé sózza a májat.

Fue · http://www.english-hungarian.com 2013.06.13. 07:45:44

Érdemes aszalt szilvát is beletekerni, akkor nem lesz olyan száraz.

Egy teflontepsiben a sütőbe is berakhatod, elvan egyedül, forgatni sem kell.

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2013.06.13. 14:06:10

@Nemzetközi hónajlmodell: Így sem volt egy nagy meló, közben volt mit csinálni. De azért majd kipróbálom, köszi.

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2013.06.13. 14:07:20

@rádió: nem mertem, mert mindenhol azt írják, mondják, hogy megkeményedik. de utána sem gond sózni...

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2013.06.13. 14:09:14

@Tina0611: Én is saccolgattam, hogy felezzek - vagy ne, de ennél maradtam.

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2013.06.13. 14:11:55

@Fue: Őszintén gondolkodtam rajta, volt is otthon, de nem akartam variálni - ezek szerint jó lett volna. Na majd a következőnek kipróbálom.

rádió 2013.06.13. 20:27:05

Hát bacon a husosszalona ab ovó sós!!