Baconbe göngyölt csirkemáj
2013. június 12. írta: Húsimádó

Baconbe göngyölt csirkemáj

Baconbe göngyölt csirkemáj

104


Egy könnyen elkészíthető és gyors ételt mutatok be most, amely egy könnyed vacsorára vagy vendégfogadó ételként, előételként egyaránt kiváló lehet.

Vettem egy csomag csirkemájat, lemostam és leszedegettem a májakról a lelógó sallangokat és kettévágtam őket. A bacon-öket kiteregettem, majd egy-egy szalonnára egy fél májat tettem, borsoztam és majorannával szórtam meg.  Nagyon fontos, hogy nem sózom, mert állítólag megkeményedik - én pedig hiszek az öregeknek. Feltekerem a baconöket, úgy hogy homogén, egyenletes kis hengereink legyenek - majd enyhén kivajazott serpenyőben közepes lángon sütögetem, és időnként forgatom. Gyakorlatilag ennyi. Ha kész vannak a falatkák, akkor sózom őket, majd valami salival tálalom. Én most egy szintén gyors elkészítésű fokhagymás paradicsom salátával tálaltam - és főpróbaként egy baráti házaspár betoppant hozzánk, úgyhogy egy hideg rozé fröccsel meg is kóstoltuk. 

002

008

011

019

022

089

091

094