Sajtmártásos, gombás tészta omlett
2013. június 25. írta: Húsimádó

Sajtmártásos, gombás tészta omlett

Sajtmártásos, gombás tészta omlett

037

Tegnap szóbelizett Viktor fiam, életem párja pedig szintén vizsgázott székes fővárosunkban, úgyhogy a délutáni hadtáp intézménye még mindig rám hárult. Régi emlék jött elő, még főiskolás koromban próbáltam ki egyszer egy receptet, melyet most ismét megvalósítottam. Mire a vizsgázóim hazaértek, pont kész is lett, úgyhogy a teraszon hideg pezsgő kíséretében betermeltük - és így ünnepeltük a sikereiket.

A kezdet az, hogy megfőzöd a tésztát, de nem full készre, hanem egy kicsit keményebbre, mert a tepsiben még úgy is fog puhulni.

Közben összevágod a gombát, a darált húst megpirított hagymán főzöd, majd mehetnek bele a szokásos fűszerek ( só, bors, oregánó, bazsalikom,....), majd jöhetnek a gombák és a tejszín. Összedolgozzuk ezt a kombinációt, majd a vége felé pedig a sajtkockákat is beledobom - és folyamatosan kavarom. 

Közben a tésztába beleütök 3-4 tojást, összekeverem őket. A tészta felét egy mély serpenyőbe öntöm, elrendezgetem, majd mehet bele a kész húsos sajtos cucc, és a tetejére a másik adag tészta. Közepes lángon pirítom a tésztát, majd jön a legnehezebb tett - a fordítás. Ezt úgy csinálom, hogy egy nagy tányérra kicsúsztatom a megpirult aljú tészta hegyet, majd gyors és határozott mozdulattal vissza fordítom a serpenyőbe. Ismét sütés, majd 5-6 perc múlva kész is az egész. Torta szerűen felvágom és tálalom. Íme a képanyag:

002

007

008

010

011
016

020

022

031

süti beállítások módosítása