Ponty halászlé
2013. július 02. írta: Húsimádó

Ponty halászlé

Ponty halászlé

2013.07.01 055
Itt és most elsősorban a látvány és a fotók lesznek a fontosak - nem sokat írok, mert az alaplé már rég kész volt - és ha megint csinálunk, akkor majd részletezem. Egy a lényeg: szegedi paprika kell a halászlébe, mert attól ilyen szép a színe. Most csak annyi történt, hogy a lefagyasztott alaplevet bográcsba vágtam, dolgozott a tűz - majd mehettek bele a ponty szeletek. Beszéljenek a fotók:

2013.07.01 023

2013.07.01 026

2013.07.01 034

2013.07.01 036

2013.07.01 049

A bejegyzés trackback címe:

https://husimado-eger.blog.hu/api/trackback/id/tr115388117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jógyerek 2013.07.02. 23:03:10

Bezdáni paprika az igazi!

motoroskonyhaja 2013.07.02. 23:03:13

Jaj, alaplé? Hűha..... Próbáltál már alaplé nélkül is készíteni? Szerintem sokkal finomabb, lágyabb (és ami a fő: sokkal egyszerűbb, nem annyira munkaigényes, mint a passzírozós dolog....;)

motoroskonyhaja 2013.07.03. 08:35:06

Tényleg: a paprikád színe gyönyörű! Házi?

Bambano 2013.07.03. 08:35:08

oké, tehát megegyezhetünk abban, hogy szegedi paprika kell a halászlébe, nem pedig egy kis halászlé a szegedi paprikába.

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2013.07.03. 16:01:53

@Jógyerek: Mindenki a magáéra esküszik, nekünk a szegedi a top. :-)

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2013.07.03. 16:05:46

@motoroskonyhaja: Szia. Én a sűrű, testes halászlevet szeretem - bár a passzírozás részét nagyon nem csípem, ezért is szoktuk nagyobb mennyiségben készíteni, és lefagyasztani. Nekem az alaplé nélküli túl lágy - de pont egy kemény motoros csávónak magyarázom a sűrű szaftot ? :D

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2013.07.03. 16:09:53

@motoroskonyhaja: Igen, mivel a nejem szegedi és a család termel paprikát, kiválogatják, darálják - és ettől olyan szép.

motoroskonyhaja 2013.07.03. 16:17:46

@Húsimádó: ez így igaz! Én pl. a bogyiszlait favorizálom ;)