Tárkonyos burgonyafőzelék baconös, sajtos húsrolókkal
2016. szeptember 19. írta: Húsimádó

Tárkonyos burgonyafőzelék baconös, sajtos húsrolókkal

IMG 9900

Kérem nem röhögni, ez életem harmadik főzeléke, amit én készítettem. Kicsit talán lehetett volna hígabb, olyan hagyományosabb, amit csak kanállal lehet megenni - de az enyémben volt egy kis koncepció. A terv az volt, hogy krémes, lágy, de mégis kicsit darabosabb legyen a végeredmény, ami meg is valósult. Eszterem nagyon nagy főzelék fan, neki nagyon bejött a cucc, nekem pedig ez a legfontosabb. Na felvezetőnek ennyi, jöjjön a lényeg, a főzés.

Hozzávalók a főzelékhez:

  • kb 1 kg burgonya
  • 6-7 dl alaplé
  • morzsolt tárkony
  • 3-4 babérlevél
  • 2 fej hagyma
  • kb 50 g mascarpone
  • 1 szál újhagyma
  • só és bors

A burgonyákat meghámoztam, majd felkockázás után a tárkonyos, babérleveles alaplében előfőztem, olyan szintre törekedtem, hogy majdnem készen is legyenek a krumpli kockák. Ezt követően apróra vágott hagymákat dinszteltem, majd érkezett a főzőlé, aztán az előfőzött burgonyák java része. Azért a java része, mert kb 1,5 evőkanálnyi krumplit botmixerrel összedolgoztam, amibe érkezett a mascarpone is. Létre jött egy krémes, klassz kis massza, amit a serpenyőben rotyogó burgonyákhoz kevertem, kavartam. Beállítottam az elvárt sűrűséget, majd a főzelék feltétek felé fordultam.

IMG 9826

IMG 9829

IMG 9831

IMG 9840

IMG 9842

IMG 9861

Hozzávalók a feltéthez:

  • 1 filézett csirkemell
  • 6 vékony bacon
  • 6 keskeny sajt szelet
  • só és bors

A csirkemellet ketté szedtem, majd a fél-fél melldarabot bemetszettem, mint egy zsebet. Mindkét húst kiklopfoltam, de nem túl vékonyra, csak inkább az volt a cél, hogy egyenletes legyen a vastagság. Só és bors érkezett a húsokra, majd bacon és sajt, amiket klasszul elrendezgettem. Téptem egy-egy alufóliát, amikkel együtt feltekergettem a húsokat és a töltelékeket. Szaloncukor szerű rudakat gyártottam, amik mentek is a grillrácsra. Hogy miért jó ez az alufóliás mutatvány? Nos azért, mert néhány perc grillezés, sütés és forgatás után a hús klasszul összeáll - és miután kicsomagoljuk, már csak véglegesre kell sütni őket.

Addig sütjük, vagy grillezzük a két húsrolót, amíg nem lesznek aranybarnák - és ekkor pár percre félretesszük őket. Hagyjuk, hogy a sajt egy kicsit megdermedjen, ekkor éles késsel felkarikázzuk őket.

IMG 9797

IMG 9805

IMG 9808

IMG 9810

IMG 9864

IMG 9865

IMG 9886

IMG 9888

IMG 9889

Tálaláskor még újhagymával is feltuningoljuk a főzeléket, pakolunk rájuk a húsroló karikákból is - és élvezzük azt, hogy burgonyafőzeléket eszünk, és mégsem azt. 

IMG 9900

És ha már idáig eljutottál, akkor lenne egy kérésem. Indultam egy blogger versenyen, amin minden szavazat számít, így a Tiéd is. Ha van még egy fél perced, na meg tetszik is a blogom, akkor kérlek, szavazz rám! Köszi :-)

http://www.allianzblogverseny.hu/