Vörösboros vaddisznóragu szalvétagombóccal
2016. december 15. írta: Húsimádó

Vörösboros vaddisznóragu szalvétagombóccal

IMG 2099

Hozzávalók:

  • 80-100 dkg vaddisznó comb
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál gyökér
  • 4 szál répa
  • 40-50 dkg csiperke gomba
  • 2-3 dl száraz vörösbor
  • 4-5 szelet füstölt szalonna
  • 1 ek barna cukor
  • 1/2 l passzírozott paradicsom
  • 1/4 ek morzsolt babérlevél
  • 1/4 ek őrölt borókabogyó
  • só és bors

IMG 2036

A vaddisznóhúst szépen megtisztítjuk, majd nagyjából egyenletes kockákra vagdossuk őket. Egy mélyebb tálba tesszük mindet, majd felöntjük jófajta száraz vörösborral az edényt. Félretesszük, közben pedig feldolgozzuk, felkockázzuk a zöldségeket.

IMG 2030

IMG 2032

IMG 2038

IMG 2039

IMG 2042

IMG 2046

IMG 2073

IMG 2074

Egy mélyebb serpenyőben kevés zsírt olvasztunk, majd a szalonna kockákat lepirítjuk. Egy evőkanálnyi barna cukrot karamellizálunk, majd a passzírozott paradicsom felét kicsit besűrítjük a szalonnás alapon. Beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymákat - és még hagyjuk rotyogni az alapot. 

IMG 2047

IMG 2049

IMG 2052

IMG 2054

IMG 2058

Most már eleget áztak a húskockák a vörösborban, úgyhogy ők is mehetnek a paradicsomos, hagymás kombóba, majd fedő alatt elkezdjük puhítani az egészet. Közben persze fűszerezünk: só, bors, babér és boróka teszi teltebbé az ízeket. A 4 gerezdnyi fokhagymát apróra törjük, majd ők is mehetnek a rotyogó lébe.

IMG 2064

IMG 2067

IMG 2069

IMG 2071

Időnként kóstolgatunk, majd amikor már elkezdenek bepuhulni a húsok, akkor jöhet a felkockázott gyökér és répa tömeg, na meg még vörösbor, meg a maradék passzírozott paradicsom. Fedő a serpenyőre, majd ismét lassú párolás következik. 

IMG 2076

IMG 2091

Ahogy már a répák is puhulnak, úgy jöhetnek a felkockázott csiperke gombák - és szinte teli is van az edény. Néhány perc rotyogás, ismételt kóstolás, esetleg fűszerezés - és már lehet is tálalni. 

Köretként az egyik legjobb megoldás a szalvétagombóc, amit az alábbi posztban írok le nektek.

IMG 2099

 

Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket:

facebook_1.jpg

insatgram.jpg

süti beállítások módosítása