Néha a legegyszerűbb ételek a legjobbak - Grillezett csirkecombok bazsalikomos paradicsomsalátával
2017. szeptember 11. írta: Húsimádó

Néha a legegyszerűbb ételek a legjobbak - Grillezett csirkecombok bazsalikomos paradicsomsalátával

IMG 0544

Ismét Sarud, nyár végi, ősz eleji napozgatás, kerti munkálkodás közben nincs az embernek túl nagy kedve főzni - így az egyszerűbb ételek kerülnek képbe. 

A hűtő tele van gyönyörű és friss, ropogós koktélparadicsommal, ott van még három termetes csirkecomb is, a grill pedig békésen várakozik a szilvafa árnyékában. Nem bonyolítom túl a grillezést - gyakorlatilag a combokat bevagdosom a csontok mentén, majd alaposan besózom és finoman borsozom a combok mindkét oldalát. 

IMG 0486

IMG 0490

IMG 0496

IMG 0493

IMG 0507

IMG 0510

A grill két szélső lángját beindítom, közepes állásba kapcsolom, majd lecsukom a tetőt - és hagyom, hogy 150 C-ig felszaladjon a hőmérő. Ha megvan a hőfok, akkor középre felpakolom a három combot, tehát indirekt hőkezelést adok a húsoknak. A tetőt lecsukom, a grillen belül elindul a természetes légáramlás - én pedig hagyom, hogy szépen süljenek a húsok.

Van egy kis időm, elkészítem a paradicsom salátát. Megpucolok egy vöröshagymát, majd fel is darabolom illetve két gerezd fokhagymával is ugyanezt teszem. A paradicsomokat kettévágom, majd tépek egy fél maréknyi bazsalikomot, amit szintén apróra vágok. 

IMG 0512

IMG 0514

IMG 0520

IMG 0524

IMG 0518

IMG 0522

IMG 0526

IMG 0528

IMG 0533

Előveszek egy feles poharat, amivel egy egység cukrot, majd egy egység oliva olajat és egy egység ecetet mérek ki. Az összetevőket egy salátás tálba pakolom, rájuk zúdítom az öntetet, majd sózok és borsozok. Hűtőbe dobom a salátát, Eszter süt egy kevés burgonya karikát - én pedig megint a grill felé fordulok.

A húsok szépen pirulnak, egyet azért fordítok rajtuk, majd amikor elkészülnek, akkor pár percig még pihentetem is őket. 

IMG 0537

IMG 0538

IMG 0535

IMG 0543

IMG 0517

IMG 0515

Tálalunk és élvezzük az ízeket. A burgonyák klasszul ropognak a fogunka alatt, a paradicsom és a bazsalikom nagyon szépen együtt dolgozik a saláta öntettel és a hagymákkal, a combok pedig frenetikusak. Kívül ropogós a bőrük, belül pedig szinte leomlik a csontról. 

Élvezzük a simogató napsütést, élvezzük az ízeket. Kell ennél több?

IMG 0544

IMG 0552

IMG 0546

 

Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról:

youtube.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://husimado-eger.blog.hu/api/trackback/id/tr6012822174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.