Enchiladas verdes
2018. június 18. írta: Húsimádó

Enchiladas verdes

IMG 7410

IMG 7413

Már több mint három hónapja hazaérkeztünk Mexikóból, de az ízek és a hangulat még nagyon bennünk van, sőt nagyon hiányzik is. A hétvégén így akarva-akaratlanul, de mexikói hétvégét tartottunk, ugyanis készítettem  jó kis csípős sangrítát, ittunk az utolsó üveg mezcal-unkból ( Mezcal Oro de Oaxaca ), na és tacót és enchillada-t is készítettem. Most ez utóbbi következik, tehát jöjjenek a ...

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 60-70 dkg darált marha lapocka
  • 2 ek római kömény
  • 1/2 ek gyömbér
  • 1/2 ek őrölt koriander
  • 1 tk chili
  • 1-3 gerezd fokhagyma
  • zöld vagy szárított koriander 
  • 1/4 doboz kukorica
  • 1/2 doboz bab
  • 1/2 üveg salsa verde
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • só és bors
  • 8 db tortilla lap

A római köményt, a koriandert és a gyömbért mozsárban alaposan összetörjük, majd egy kevés olajon lepirítjuk. Az apróra darabolt vöröshagymát ezen a fűszeres olajon megdinszteljük, majd jöhet a darált marhahús is. Hagyjuk, hogy a hús kifehéredjen, azután még érkezhet a fokhagyma, a chili, a só és a bors. Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, majd a hús egy kis levet is ereszt. A konzerv kukoricát és a babot szintén beleöntjük az edénybe, majd hagyjuk hogy minden íz klasszul összeérjen, összefőljön. 

IMG 7374

IMG 7378

IMG 7384

IMG 7386

IMG 7388

IMG 7390

IMG 7391

Előveszünk egy jénai tálat, amiben elkezdjük a tortilla lapokat megtölteni az elkészült töltelékkel, amit aztán feltekerünk, mint egy palacsintát. A megtöltött rudakat egymás mellé szuszakoljuk, majd meglocsoljuk salsa verdével illetve alaposan megszórjuk reszelt sajttal is. 

IMG 7393

IMG 7397

IMG 7398

IMG 7401

IMG 7403

IMG 7407

IMG 7408

Én két jénaival dolgoztam, mert Tamás fiam irtózik a babtól, vagyis készült egy bab nélküli verzió is, úgyhogy a két jénait 200 C-os sütőbe tolom, majd 25-30 perc után már tálalhatunk is. 

IMG 7413

IMG 7411

IMG 7415