Bárány-kebab korianderes piláffal
2018. augusztus 13. írta: Húsimádó

Bárány-kebab korianderes piláffal

IMG 7947

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg darált bárányhús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek friss, apróra vágott koriander
  • 1 ek római kömény
  • 1/2 citrom reszelt héja

IMG 7842

IMG 7848

A hagymát géppel vagy kézzel nagyon apróra vágom, a teraszról behozok egy nagy maréknyi friss koriandert - majd ezt is felaprítom. A darált húst, a fűszereket, a hagymát összekeverem, azután citrom héjat reszelek még a húspépbe. Kézzel alaposan összedolgozom az összetevőket, majd hűtőbe teszem a tálat, hogy az ízek klasszul összeérjenek.

IMG 7852

IMG 7858

IMG 7861

IMG 7863

A pihentetés után vizes kézzel húsrudacskákat formázok, majd egy-egy pálcikára felszúrom őket. Egymás mellé pakolgatom a rudacskákat, majd hagyom még őket pihengetni - addig pedig előkészítem a piláfot.

IMG 7904

IMG 7908

Hozzávalók a piláfhoz:

  • 1/2 zacskó rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1-2 ek friss, apróra vágott koriander
  • 1/2 ek római kömény
  • 2 csipet sáfrány
  • 1-2 dl alaplé
  • igény szerint víz

A hagymákat felkarikázzuk, majd kevés olajon lepirítjuk őket. Amint megfelelő az állaguk, akkor a rizst szárazon ráöntjük a hagymákra - majd ezeket is egy kicsit előpirítjuk. Jöhetnek a fűszerek - elsősorban római kömény és a koriander - amikkel megszórjuk a rizst, majd öntünk alájuk alaplevet is. Egyre klasszabb az illat, jöhet még egy kis víz - na meg a fedő, ami alatt szépen elkészül a korianderes piláf. Míg a rizs puhul, addig kivonulok a teraszra, és a grillen készre sütöm a kebab rudakat.

IMG 7909

IMG 7913

IMG 7840

IMG 7919

IMG 7922

IMG 7930

IMG 7931

IMG 7950

IMG 7951