Carbonara gnocchi
2018. szeptember 04. írta: Húsimádó

Carbonara gnocchi

IMG 8235

IMG 8224

Hozzávalók a gnocchihoz:

  • 60-70 dkg burgonya
  • 20-22 dkg liszt
  • 3 tojás sárgája

IMG 8148

A burgonyákat sós vízben megfőzzük, majd amikor a villa már lazán beleszúrható a krumplikba, akkor egy késsel lehúzogatjuk a héjukat. Krumplinyomóval egy gyúródeszkára kinyomjuk a burgonyákat, majd 3 tojás sárgáját ütünk a kupac tetejére. Jöhet a só és a liszt - kb amennyit felvesz. Kézzel összegyúrjuk - a lényeg az, hogy egy könnyen megdolgozható, tészta szerű gombócunk szülessen, ami már nem ragad a deszkához.

IMG 8154

IMG 8155

IMG 8186

IMG 8193

IMG 8197

IMG 8201

IMG 8205

Késsel levágunk egy-egy csíknyi tésztát, majd kinyújtjuk őket - és 2-3 centinyi kis gnocchikat próbálunk kialakítani. Forró, de nem forrásban lévő vízben több részletben megfőzzük a tésztácskákat. Ahogy végeztünk, a főzőlevet nem öntjük ki, mert szükség lesz még rá.

IMG 8207

IMG 8209

IMG 8219

Hozzávalók a carbonara mártáshoz:

  • 15-20 dkg császár szalonna
  • 3 egész tojás
  • 3 tojás sárgája
  • 10-12 dkg parmezán sajt
  • só és bors

A tojásokat és a tojás sárgákat egy jénai edénybe dobjuk, majd villával felverjük őket. Belereszeljük a parmezán egy jó részét, sózzuk és borsozzuk a carbonara mártást. A főzőléből 3-4 evőkanálnyit a tojásos alapba kanalazunk, de ügyeljünk rá, hogy ne legyen nagyon forró, mert akkor kicsapódik a tojás.

IMG 8165

IMG 8168

IMG 8170

IMG 8179

Egy serpenyőben kisütjük a feldarabolt császár szalonnákat, majd ha elkészültek, akkor félrerakjuk őket. A serpenyőben a gnocchikat elkezdjük átmelegíteni, jöhetnek a megsütött szalonna csíkok is, majd finoman elkezdjük rácsorgatni a tojásos alapot, de úgy, hogy folyamatosan kevergetni, rázogatni kell a serpenyőt. Könnyen rántottát lehet csinálni a tojásból, úgyhogy itt nagyon oda kell figyelni. 

IMG 8149

IMG 8156

IMG 8159

IMG 8180

IMG 8221

Tálaláskor én friss, vékony csíkokra vágott bazsalikomot és frissen reszelt parmezánt szórok a tésztákra. Egyszerű, de nagyszerű étel, érdemes kipróbálni.

IMG 8234

IMG 8225

IMG 8227

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://husimado-eger.blog.hu/api/trackback/id/tr7314222525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.