Lecsós sertésszelet - avagy egy retró klasszikus a napi munka után
2018. szeptember 14. írta: Húsimádó

Lecsós sertésszelet - avagy egy retró klasszikus a napi munka után

IMG 8403

IMG 8406

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéskaraj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 db tv paprika
  • 4-6 db paradicsom
  • 2 ek őrölt piros paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 szele füstölt szalonna
  • só és bors
  • chili

IMG 8346

Péntek délután, pörögtünk egész héten, végre itthon vagyunk, de szinte tök üres a hűtő. A fagyasztóból kiveszünk 3 zacsi karajt - majd nekiállok egy gyors főzésnek. A konyhában bekapcsolom a zenét, kibontok egy világbajnok sört - amit Viktor fiacskámmal együtt főztünk. Apa-Fia IPA. Hideg, gyönyörűen habzik - és baromi finom... :-)

IMG 8339

Nos főzzünk, pörögjünk. A szalonnából leszelek vagy 10 vékonyka szeletet, majd fel is kockázom. Egy nagyobb serpenyőben a szalonnákat elkezdem lepirítani - közben pedig egy kicsit megklopfolom a karaj szeleteket. Nem nagyon, csak egy kicsit megtöröm a rostokat. Só, majd lisztben megforgatom a husikat. Amint megpirultak a szalonnák, úgy kiemelem őket a zsírból, majd elősütöm a húsokat. Akkor lesznek jók, ha halvány barna, enyhén kérges felület látható rajtuk.

IMG 8355

IMG 8357

IMG 8359

IMG 8361

IMG 8362

IMG 8363

IMG 8364

IMG 8368

IMG 8369

Míg ők sülnek, addig a hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. A húsok elkészülte után a zsiradékban megdinsztelem a hagymát és fokhagymát - fedő alatt. A hagymás alapba mehet majd két kanál szegedi őrölt paprika - amit szépen összedolgozok.

 

IMG 8384

IMG 8382

A szabad időben felkarikázom a paprikákat és a paradicsomokat, majd a hagymás, őrölt paprikás alapba beleszórom a felkarikázott paprikákat. Kicsit összeesik, sózok borsozok, jöhet egy kis csípős chili vagy paprika is - majd érkezhetnek a paradicsom karikák is. Fedő, majd párolom a cuccot.

IMG 8366

IMG 8373

IMG 8385

IMG 8392

Most már jöhetnek a húsok és a félretett szalonna kockák is. Ezeket is beledobom az alapba - majd fedő alatt párolom az egész cuccot. Azért kóstolgatok, ízesítek - közben pedig készítek egy adag nokedlit is.

IMG 8370

IMG 8392

IMG 8394

IMG 8391

IMG 8395

IMG 8397

IMG 8398

IMG 8400

A sör már finoman beüt a fejembe, erős is, meg éhes is vagyok. Gyorsan tálalok - gyorsan fotózok, és már lehet is enni. Kicsit előjönnek a menzai élmények - de azért ez sokkal finomabb, mint amit a konyhás nénik elénk pakoltak annó... :-)

IMG 8404

IMG 8405

IMG 8416

IMG 8418

 

A bejegyzés trackback címe:

https://husimado-eger.blog.hu/api/trackback/id/tr3114240891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2018.09.15. 21:33:16

Ez egy rohadtul jó kis recept, egyszerű is :D A család imádja.
www.ujsagomat.hu/coop/akcios-ujsag-szerdatol-12-09-2018/

Attilajukkaja 2018.09.19. 19:11:26

Idén annyiféle lecsót készítettem, hogy csuda. Mindegyik elég jól sikerült, de a legjobb nekünk mégiscsak a sima magyar lecsó. Minden nélkül. :o)

kobold63 2018.09.26. 13:05:56

@Attilajukkaja: mi is így vagyunk vele. Friss, kovászos, kicsit rozsos kenyérrel.

Attilajukkaja 2018.09.26. 13:44:15

@kobold63:
:o))
Hmmmm, a friss rozsos kenyér!

kobold63 2018.09.27. 05:16:44

@Attilajukkaja: Kb. két hetente etetem meg a kovászt a fridzsiderből. Sajnálom kidobni a felesleget, na, ilyenkor sütök kenyeret. Sok módot és receptet próbáltam ki, lassan rátalálok, mi izlik igazán. Mihez mi dukál.

Attilajukkaja 2018.09.27. 16:55:59

@kobold63:
Egy időben nekem is voltak kenyérsütési ambícióim, akkoriban hetente átoltogattam a kovászt. Aztán nem volt elég sikerélményem a sütéssel, és lemondtam az egészről. De díjazom, ha valaki ezt csinálja! :o)