Alma és körteágyon sült egész kacsa
2018. október 21. írta: Húsimádó

Alma és körteágyon sült egész kacsa

IMG 9150

IMG 9072

Hozzávalók:

  • 1 egész kacsa
  • 6-7 alma
  • 6-8 körte
  • 1-2 ág rozmaring
  • 2-3 ág kakukkfű
  • 1-2 ág zsályalevél
  • kacsa fűszerkeverék
  • oliva olaj
  • só és bors

A gyümölcsöket megmossuk, kettévágjuk és kimagozzuk őket. Egy tepsibe vágunk egy sütőpapírt, majd a gyümölcsöket belepakoljuk egymás mellé, a zöldfűszeres ágakat a körte és alma darabokra helyezzük. A kacsát a gerince mentén szétvágjuk, majd kiterítjük. Sózzuk és borsozzuk az állatot kívül és belül, majd egy kacsa fűszerkeverékkel szintén megszórjuk a kacsát, majd egy kevés olivát is öntünk rá. A tepsit letakarjuk alufóliával, majd 1,5 órára 180 C-os sütőbe toljuk.

IMG 9055

IMG 9057

IMG 9061

IMG 9063

IMG 9065

IMG 9066

IMG 9072

IMG 9074

IMG 9078

IMG 9084

IMG 9110

A 1,5 óra után kivesszük a madárkát, levesszük az alufóliát, majd 200-220 C-ra tekerjük a hőfokot. A sütés kb egy óra, de a lényeg az, hogy szép és ropogós legyen a kacsa bőre.

IMG 9144

IMG 9145