Alma és körteágyon sült egész kacsa
2018. október 21. írta: Húsimádó

Alma és körteágyon sült egész kacsa

IMG 9150

IMG 9072

Hozzávalók:

  • 1 egész kacsa
  • 6-7 alma
  • 6-8 körte
  • 1-2 ág rozmaring
  • 2-3 ág kakukkfű
  • 1-2 ág zsályalevél
  • kacsa fűszerkeverék
  • oliva olaj
  • só és bors

A gyümölcsöket megmossuk, kettévágjuk és kimagozzuk őket. Egy tepsibe vágunk egy sütőpapírt, majd a gyümölcsöket belepakoljuk egymás mellé, a zöldfűszeres ágakat a körte és alma darabokra helyezzük. A kacsát a gerince mentén szétvágjuk, majd kiterítjük. Sózzuk és borsozzuk az állatot kívül és belül, majd egy kacsa fűszerkeverékkel szintén megszórjuk a kacsát, majd egy kevés olivát is öntünk rá. A tepsit letakarjuk alufóliával, majd 1,5 órára 180 C-os sütőbe toljuk.

IMG 9055

IMG 9057

IMG 9061

IMG 9063

IMG 9065

IMG 9066

IMG 9072

IMG 9074

IMG 9078

IMG 9084

IMG 9110

A 1,5 óra után kivesszük a madárkát, levesszük az alufóliát, majd 200-220 C-ra tekerjük a hőfokot. A sütés kb egy óra, de a lényeg az, hogy szép és ropogós legyen a kacsa bőre.

IMG 9144

IMG 9145

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://husimado-eger.blog.hu/api/trackback/id/tr5414313701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyírjeslakó 2018.10.22. 19:59:21

Ez pecsenyekacsa volt. Annak a bőre alatt annyi zsír sincs, mint egy tyúknak. Belül meg semmi. Nem lett túl száraz? Szemre igen jól megpirult a bőre... (Amúgy SPAR reklám?) Egészségetekre!

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2018.10.22. 22:26:21

@Nyírjeslakó: Hát mi is vettünk már zsírosabb kacsát, de a gyümölcsök miatt nem hogy száraz nem volt - hanem nagyon szaftos maradt, a bőre pedig szépen megpirult.
Spár reklám? Bizony ám, annyit fizetnek, hogy szerdán megyek átvenni a szalonba az új Mazerrati-mat... :-D