Frankfurter Suppe
2018. október 22. írta: Húsimádó

Frankfurter Suppe

IMG 1595

IMG 1584

Persze csak arcoskodtam, ez simán egy frankfurti leves - aminek gyakorlatilag semmi köze Frankfurthoz, de hát ez kit is érdekel. A lényeg az, hogy így az ősz beköszöntével nagyon jól esik egy igen tartalmas, káposztás, virslis leves - amivel túl sokat nem is kell dolgozni - úgyhogy gyertek a konyhánkba, főzzünk leveskét.

IMG 1524

IMG 1527

Hozzávalók:

  • 1/2 fej kelkáposzta
  • 1 burgonya
  • 2 hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 4 szál répa
  • 8 db virsli
  • só és bors
  • őrölt kömény
  • 1-2 csepp GABKO chili
  • 1/2 ek piros paprika
  • 1,5 ek liszt
  • 1,5 ek tejföl
  • 8-10 szál petrezselyem zöld
  • víz

Hagyma, fokhagyma megpucol, majd egy nagyobb lábasban megdinszteljük őket. Kevés piros paprika belekever az alapba, majd egy kevés víz és a felcsíkozott fél fejnyi káposzta megy a lábasba. Hagyjuk, hogy megfonnyadjon, majd só, bors és 1-2 csepp chili.

IMG 1530

IMG 1529

IMG 1533

IMG 1534

IMG 1540

IMG 1542

IMG 1544

Burgonya és répa meghámoz, felkockáz, petrezselymet szintén apró vág. A levesbe beleszórjuk a répát, a petrezselymet, majd hagyjuk főlni. Ha félig puha, akkor jöhet a burgonya, majd még főzés.

IMG 1549

IMG 1554

IMG 1555

IMG 1561

IMG 1562

IMG 1558

IMG 1569

IMG 1572

IMG 1576

IMG 1579

Közben a virslik felkarikázva, kicsit lesütve egy serpenyőben. A véghajrában készítünk egy tejfölös habarást, jöhetnek a virslik, majd összerottyantjuk a levest.

Tálalás, ebéd.

IMG 1600

IMG 1595

IMG 1588

IMG 1594