Chimichanga (marhahúsos)
2018. október 24. írta: Húsimádó

Chimichanga (marhahúsos)

IMG 1826

IMG 1814

IMG 1819

Ahogy az előző posztban jeleztem, nem csak édes, hanem húsos verziót is készítettem a chimichangából - és ez a recept most következik.

Már az elején szeretném elmesélni a főzés és maga az ebéd élményét. Már amikor a konyhában tüsténkedtem - és szokásomhoz híven kóstolgattam is - szóval a koriander, a fehérhagyma, a poblano és a fűszerek visszahozták a közép-mexikói élményeket. Amikor Eszterrel leültünk ebédelni, akkor pedig tényleg beütött az íz és az illat, ha becsuktuk volna a szemünket, akkor szinte Puebla főterén éreztük magunkat...

Nos az érzelmi töltet után jöjjenek a tények.

IMG 1765

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált marhahús
  • 2-3 fej fehér hagyma
  • 2-3 poblano paprika
  • 1-2 fej kaliforniai paprika
  • 1-2 fej kápia paprika
  • 2-3 paradicsom
  • 1-3 gerezd fokhagyma
  • 1 marék friss koriander
  • só és bors
  • 1 ek római kömény
  • fél citrom vagy lime leve
  • 1-1,5 dl paradicsom sűrítmény
  • ízlés szerint chili vagy chili szósz
  • 6-8 kukorica tortilla lap
  • olaj

A tennivalók:

A hagymákat megpucoljuk, majd szép és egyenletes kockákra vágjuk. Az elkészült halmot megfelezzük - az egyiket máris egy kisebb tálba pakoljuk.

IMG 1775

A darált húst egy serpenyőben lepirítjuk, de nem kell hozzá sok olaj, mert tényleg az a lényeg, hogy szépen kifehéredjen majd lepiruljon a hús. Közben sózzuk borsozzuk, mehet rá az összes római kömény - majd kevergetés következik. Ha már alakul a darálthús, akkor öntünk hozzá paradicsom sűrítményt, majd beállítjuk a kívánt állagot.

IMG 1777

IMG 1785

A hagymához hasonlóan feldaraboljuk a paradicsomokat és az összes paprikát is, majd a zöldségek egy részét a kis tálkába pakolgatjuk - amibe megy még friss, tépett koriander levél és lime leve is. Ez lesz az egyik kísérő a chimichanga mellé, de adhatunk még hozzá guacamolet, vagy bármilyen salsát is.

IMG 1782

IMG 1783

IMG 1791

Szóval a húsunk már megpuhult, a paradicsom és a fűszerek mellé pedig most jönnek a zöldségek. Tehát hagyma, paradicsom és mindenféle paprika kocka megy a húshoz - na meg egy rakás friss koriander is. Nem kell szétfőzni a zöldségeket, csak egy kicsit kell megkapatni a tűzzel - a lényeg az, hogy roppanós maradjon az állaguk. Kóstolgatunk, majd fűszerezünk ha kell, persze ki ne felejtsük a chilit sem.

IMG 1790

IMG 1792

Következő fázisban már töltjük a tortilla lapokat. Kb 2-2,5 evőkanál húsos anyagot pakolunk a lapok közepére, majd feltekerjük őket, a végén pedig hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük.

IMG 1798

IMG 1799

Ha minden kis burrito csomag elkészült, akkor forró, de tényleg forró olajban készre sütjük.

Tálaláskor mindenki kap egy kis salsa szószt, guacamole-t vagy az általunk is elkészített hagymás, korianderes salátát - majd mindenki kézzel eszegeti a chimichangákat.

IMG 1833

IMG 1826

IMG 1821

IMG 1815

 

A bejegyzés trackback címe:

https://husimado-eger.blog.hu/api/trackback/id/tr4114318351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.