Újhagymás, pirított gombás leves fürjtojásokkal és egy könnyű gyöngyözőborral
2018. október 26. írta: Húsimádó

Újhagymás, pirított gombás leves fürjtojásokkal és egy könnyű gyöngyözőborral

IMG 1745

IMG 1746

Nem kell mindig nagy és nehéz ebédben gondolkodni, hanem lehet egy kicsit egyszerűsíteni is a teendőkön - na meg az sem gond, hogyha nem esszük magunkat örökké degeszre. Most egy ilyen fogást hozok a blogra, ami gyorsan elkészül, látványos, finom - és amihez nagyon illik egy könnyed gyöngyözőbor is.

IMG 1708

Hozzávalók:

  • 1/2-1 l szárnyas alaplé
  • 2-4 szál újhagyma
  • 15-20 dkg csiperke gomba
  • 8-10 db fürjtojás
  • 1-2 ág friss bazsalikom levél
  • só és bors

A gombákat megmossuk, majd vékony szeletekre felvágjuk a fejeket. Vékony olajon vagy vajon aranybarnára pirítjuk mindet. A fürjtojásokat forró vízben megfőzzük, aztán jéghideg vízben visszahűtjük az összeset, hogy könnyebb legyen a héjukat lebányászni. A tojásokat ketté vágjuk és félre tesszük őket.

IMG 1715

IMG 1716

IMG 1724

IMG 1712

IMG 1734

Az újhagymákat szintén felkarikázzuk, az alaplevet pedig feltesszük egy kisebb lábasban a tűzre. A forró levesebe beleszórjuk a hagymakarikákat és a gombákat, és hagyjuk, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek - de akkor jó a leveskénk, ha nem fől szét, vagyis roppanós marad a hagyma.

IMG 1736

IMG 1739

IMG 1740

Só, bors, összetépett vagy vágott bazsalikomlevél megy még a levesbe - majd a legvégén jöhetnek a félbevágott tojáskák is.

Kitálaljuk a levest, közben borozgatunk - és élvezzük az őszi színeket, ízeket.

IMG 1743

IMG 1746

IMG 1742