Bazsalikomleves parmezánnal - avagy egy nagyon zöld, de nagyon finom leves
2018. október 29. írta: Húsimádó

Bazsalikomleves parmezánnal - avagy egy nagyon zöld, de nagyon finom leves

IMG 2058

IMG 2063

Ismét szüreteltünk. Na nem igaziból, csak Esztikém úgy döntött, hogy leszedi az összes bazsalikomot - mert hát itt az ősz, na meg a napokban dúló viharos szél is megtépázta a még meglévő állományt, úgyhogy nekiállt szüretelni. Én először sütőtök levest szerettem volna főzni zsályalevelekkel - de aztán megláttam ezt a nagy halom zöld levelet - és akkor úgy döntöttem, hogy a múltkori leveskét megismétlem. Lehet, hogy aki már látta, annak uncsi lesz - de bevállalom, ismétlem önmagam.

IMG 2008

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 5-6 fej burgonya
  • 1 nagy tál friss bazsalikom levél
  • 1 l szárnyas alaplé
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3-5 ek reszelt parmezán
  • só és bors
  • 1-2 ek vaj
  • kenyér, oliva, parmezán a levesbetéthez

A hagymát egy kevés vajon vagy oliván megdinsztelem, majd a felkockázott burgonyákat beleszórom a lábasba. Felöntöm a hagymás, burgonyás cuccot alaplével, majd hagyom, hogy a krumplik megpuhuljanak. A bazsalikom leveleket éles késsel apróra vágom, ezek is mehetnek a lébe, majd a fokhagyma, a só és bors is mehet ízesíteni a levest. 

IMG 2009

IMG 2010

IMG 2013

A parmezánt elkezdem belereszeli a levesbe, kóstolgatom, majd ha igényli, akkor még fűszerezek. Botmixerrel nagyon alaposan összedolgozzuk, a lényeg, hogy egy jó kis krémes állag jöjjön létre. Vajat még beledolgozok a levesbe, ettől szép fényes lesz, na meg az ízének is jót tud tenni. 

IMG 2022

IMG 2015

IMG 2031

Kenyér szeleteket meglocsolok olivával, reszelek rájuk parmezánt, majd uzsgyi a sütőbe - és ezután már tálalunk is. 

IMG 2025

IMG 2027

IMG 2028

IMG 2058

IMG 2063

 Egy új mikrovilágot próbálok most felfedezni, ehhez pedig új partnert sikerült találnom. Mikrozöldben makroíz

mikrozold.png

A bejegyzés trackback címe:

https://husimado-eger.blog.hu/api/trackback/id/tr4114331769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.