Chilis, csokis mexikói burrito
2018. november 16. írta: Húsimádó

Chilis, csokis mexikói burrito

IMG 2495

IMG 2499

Igen megint egy kis Mexikó, bár azért azt érdemes tudni, hogy a burrito azért inkább egy tex-mex (vagyis amerikai-mexikói) étel - de szerintem nem is ez a lényeg, hanem az, hogy van benne koriander, chili, csoki és poblano paprika is - vagyis egy kicsit mégis mexikói.

IMG 2440

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg darált sertés vagy marhahús
  • 10-15 dkg bab (konzerv vagy beáztatott és előfőzött)
  • 2-3 kk római kömény
  • 1-2 fej fehér vagy vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 3-4 paradicsom
  • 3-4 kisebb pobalano paprika
  • 1-1,5 nagyobb kápia vagy kaliforniai paprika
  • 1-2 ek szárított koriander
  • 1-3 ág friss koriander
  • 4-6 kocka étcsoki
  • só és bors
  • lime
  • GABKO chili vagy szárított chili
  • tortilla lapok

A hagymákat és a fokhagymákat feldarabolom, majd vékony olajon elkezdem pirítani, miközben rászórom a római köményt is. A fűszer illata átjárja a konyhát, ami rögtön meg is alapozza a főzést. Jöhet a darált hús, érkezik a chili, a só és a bors, na meg egy szép adag koriander is. Szépen összedolgozom az alapanyagokat, jöhet az alapba a paprika, a paradicsom - amiket szépen előtte felkockáztam. Nem ragozom túl a receptet - legyetek kreatívak, tegyetek bele minden olyasmit, amit jónak láttok, ami illik ehhez az ételhez.

IMG 2448

IMG 2449

IMG 2450

IMG 2452

IMG 2454

IMG 2458

Persze nem hiányozhat a poblano paprika és a bab sem, majd amikor már lassan minden összeért, akkor érkezhet az étcsoki, ami megadja az étel selymességét, krémességét - és láss csodát, nem egy édes íz lesz a végeredmény, hanem egy telt, pikáns ízhatás.

IMG 2460

IMG 2461

IMG 2463

IMG 2465

A tortilla közepébe halmozok egy nagyobb adag chilis, csokis babot, szórok rá még egy kevés friss koriandert, majd szépen, szorosan feltekerem a tésztát. Ha szeretnéd, még grillrácson átpiríthatod, de én már annyira éhes voltam, hogy ez már fel sem merült bennem.

IMG 2473

IMG 2475

Én még kiegészítésnek készítettem egy-egy tálkányi fehér hagymás, paradicsomos, korianderes salsát is, amit alaposan meglocsoltam lime levével - ami igazándiból előhozta ismét a mexikói élményeket.

IMG 2467

IMG 2472

IMG 2491

IMG 2495

IMG 2499

A bejegyzés trackback címe:

https://husimado-eger.blog.hu/api/trackback/id/tr5914376757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.