Caprese saláta és grillezett marhahúsgolyók
2019. augusztus 13. írta: Húsimádó

Caprese saláta és grillezett marhahúsgolyók

20190811 174001

A horvátországi vitorlázásunk során Guszti, a skipperünk az egyik este készített számunkra egy ilyen, nagyszerű salátát - amihez aztán én is kedvet kaptam itthon, persze egy kis kiegészítéssel... 

Hozzávalók a salátához:

  • mozarella sajt
  • saját termesztésű paradicsom
  • saját termesztésű bazsalikom levelek
  • oliva olaj
  • balzsamecet
  • bors

20190811 164351

A sajtot és a paradicsomokat felkarikázzuk, majd a képeken látható módon rétegezzük. Kevés borssal fűszerezzük, majd friss bazsalikom leveleket dugdosunk a rétegek közé. Olivaolajjal locsoljuk a salátánkat, majd balzsamecetet öntünk még a tetejükre. Hűtőben hagyjuk egy kicsit állni, majd vihar gyorsasággal el is fogyasztjuk...

Hozzávalók a húsgolyókhoz: 

  • 40 dkg darált marhahús
  • 1-2 ek zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • só és bors, esetleg chili

Az összetevőket egy tálban összedolgozzuk villával vagy kézzel, majd vizes kézzel formás kis golyókat formázunk. A grillrácsot klasszul felmelegítjük, 220- 250 C-os tűztérben készre grillezzük őket úgy, hogy közben időnként arrébb-arrébb görgetjük a húsgolyócskákat.

20190811 165952

20190811 165959

20190811 171146

20190811 172337

20190811 173507

20190811 174001

20190811 173946

20190811 173939