Utolsó kommentek:

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2019.02.05. 17:13:56

Mangalica karajból esetleg el tudnám képzelni, de a sütési időt akkor is sokallom.

off: Lorien, az első BMB-n ugye te főztél Horasz mellett?

Bejegyzés: Zsebes karaj vele sült burgonyákkal

A fickó 2019.02.05. 17:06:57

"Én személy szerint nem éreztem száraznak"

Az baj. :D No, de tanulni sosem késő ...

A szaftos karaj elkészítése:

Tökéletes megoldás, precíz leírás.

www.buvosszakacs.com/2013/11/28/csemege-serteskaraj-variacio/

Bejegyzés: Zsebes karaj vele sült burgonyákkal

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2019.02.05. 10:51:04

@trev: Igazad lehet, de nagyon nehéz a hús és krumpli kombónál belőni azt a pontot, amikor tényleg egyszerre elkészül mindkét összetevő - úgyhogy én most ezt a verziót használtam, de kinek mi jön be.

Bejegyzés: Zsebes karaj vele sült burgonyákkal

Benikuty 2019.02.05. 10:49:52

@Húsimádó: Loriennel nem vagytok egy súlycsoportban, kár erőlködni! Remélem, nem sértődsz meg az őszinteségért! Hozzá okosodni, hozzád mosolyogni járok :)

Bejegyzés: Zsebes karaj vele sült burgonyákkal

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2019.02.05. 10:48:58

@Nyírjeslakó: Én személy szerint nem éreztem száraznak, a kisebbik fiam Pesten eleve készített hozzá egy kis mártást - úgyhogy annak ellenére, hogy karajról beszélünk, nem vészes a szitu. Az a helyzet, hogy a sok hagyma és paprika a zsebecskékben nem teszik nyögve nyelőssé a húst, úgy mint egy kolbászos verziónál. Én korábban cserépedényben készítettem ezt a receptet, akkor azért szaftosabb lett a végeredmény.

Bejegyzés: Zsebes karaj vele sült burgonyákkal

Benikuty 2019.02.05. 10:46:46

@Húsimádó: Nem azt írtam, hogy úrhatnám vagy. Szövegértés...

Bejegyzés: Zsebes karaj vele sült burgonyákkal

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2019.02.05. 10:43:02

@lorien: Láttam a receptjeidet - nekem pedig a Te ételeid tocsognak a szaftos valamikben... Szóval ízlések és pofonok... :-)

Bejegyzés: Zsebes karaj vele sült burgonyákkal

Benikuty 2019.02.05. 10:34:51

@lorien: népbetegség a túlkészítés. Egy azon hozzávaló többesszáma pedig úrhatnámkodás, ill. angol beütés :)

Bejegyzés: Zsebes karaj vele sült burgonyákkal

lorien · http://lorien.blog.hu 2019.02.05. 08:03:20

A vatta egy szaftos valami ... kár azért a karajért, hiába halt meg a disznó.

Bejegyzés: Zsebes karaj vele sült burgonyákkal

trev 2019.02.05. 06:04:43

"Én annyiban variáltam, hogy a burgonyákat egy időre kivettem a hús mellől, mert már elég puhák voltak - és csak a pirítás végén tettem vissza, így aztán tökéletes lett a végeredmény"

Nem lett volna egyszerűbb a krumplit eleve csak később hozzárakni? Csak kérdem.

Bejegyzés: Zsebes karaj vele sült burgonyákkal

Nyírjeslakó 2019.02.04. 22:44:59

Kedves Húsimádó! 3.5 óra sütés után nem lesz túl száraz? Mi emiatt inkább a tarját kedveljük, a karajt meg a combot kevésbé. Emiatt nem vagyok oda a klasszikus, a kolbásszal átszúrt sült karajért sem.

Amúgy szívesen megkóstolnám...

Bejegyzés: Zsebes karaj vele sült burgonyákkal

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2019.02.03. 20:34:58

@Nyírjeslakó: A szalonna és a pirított tészta is nagyon jó ötlet, egyszer biztos kipróbálom majd én is. Köszi :-D

Bejegyzés: Tárkonyos, kolbászos burgonyaleves

Nyírjeslakó 2019.01.28. 18:33:38

Finom! Hasonló levest mi is szoktunk főzni, annyi különbséggel, hogy szalonnapörc méretűre (tehát apró kockára) vágott füstöltszalonnát "izzasztunk", hogy kijöjjön a zsírja, de a pörc csak üvegesen marad, aztán tovább majd' minden a recepted szerint. Csak egyféle félkemény kolbászt teszünk bele, Valamint egy meglepő húzásunk: a kiolvasztott zsírra, a szalonapörcök közé szórunk eperlevél (!) tésztát, és a tésztát megpirítjuk egészen világosbarnára, mintha lebbencstészta lenne. Habarás helyett ez a pirított tészta sűríti a levesünket. (Mellesleg szeretem a krumplit, minden formában. Még krumplifőzeléknek is...)

Bejegyzés: Tárkonyos, kolbászos burgonyaleves

Attilajukkaja 2019.01.25. 18:21:53

Büszke is lehetsz rá!! :o)
Gratula!

Bejegyzés: Receptverseny - 3.0

Attilajukkaja 2019.01.19. 11:22:25

@Húsimádó:
Ez nagyon inspiráló lenne bárki számára. Várom a posztot a legújabbról!

Bejegyzés: Forralt bor receptverseny

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2019.01.18. 14:57:43

@Attilajukkaja: Igen ez egy újabb díj - de elárulok egy titkot, lesz még egy harmadik is... :-D Köszi szépen a gratulációt :-D

Bejegyzés: Forralt bor receptverseny

Attilajukkaja 2019.01.18. 10:22:16

Egy újabb díj? Ez igen, gratulálok! :o)

Bejegyzés: Forralt bor receptverseny