Utolsó kommentek:

Attilajukkaja 2019.01.19. 11:22:25

@Húsimádó:
Ez nagyon inspiráló lenne bárki számára. Várom a posztot a legújabbról!

Bejegyzés: Forralt bor receptverseny

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2019.01.18. 14:57:43

@Attilajukkaja: Igen ez egy újabb díj - de elárulok egy titkot, lesz még egy harmadik is... :-D Köszi szépen a gratulációt :-D

Bejegyzés: Forralt bor receptverseny

Attilajukkaja 2019.01.18. 10:22:16

Egy újabb díj? Ez igen, gratulálok! :o)

Bejegyzés: Forralt bor receptverseny

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2019.01.09. 09:32:45

@Gyalogrépa: Erősebb egy kicsivel a máj karaktere a sertéshez képest - a vad jelleg azért egyértelműen érezhető az elkészítéskor, és kicsit a végeredményben is, de nem zavaróan.

Bejegyzés: Pirított szarvasmáj sült hagymakarikákkal, batáta és céklakörettel

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2019.01.09. 09:29:11

@A fickó: Látod, hogy milyen ügyes vadász barátaim vannak... Csak sétál egy szarvasmáj az erdőben, Ő pedig egyetlen lövéssel leteríti... :-D

Bejegyzés: Pirított szarvasmáj sült hagymakarikákkal, batáta és céklakörettel

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2019.01.09. 05:03:16

Én még csepegtetnék rá egy kis balzsamecetet. Jót tesz a májnak, meg a batátának is. A céklát kihagynám, de ez az egyéni problémám. :)
Elég erőteljes színe van a szarvasmájnak, úgy néz ki, mint valami szilvazselé. Ízben hol van például a sertés-, vagy marhamájhoz képest? Édeskésebb, vagy erősebb a "májíz"?

Bejegyzés: Pirított szarvasmáj sült hagymakarikákkal, batáta és céklakörettel

A fickó 2019.01.06. 23:02:20

"A napokban egy vadász ismerősünk meglepett egy jókora, frissen lőtt szarvasmájjal"
Egy lövéssel leterítette a májat .... :DD

Bejegyzés: Pirított szarvasmáj sült hagymakarikákkal, batáta és céklakörettel

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2018.12.21. 04:58:50

Nem vagyok benne biztos, hogy az erdei csiperke. Szerintem termesztett barna csiperkéről van szó, ami a fehérnek (kétspórás csiperke) egy színváltozata.
Csiperkéből elég sok fajta van, az erdei csiperke pedig egy konkrét fajta, ahogy az erdőszéli is. :) Az előbbi vörösödik vágásra, úgy emlékszem, főzésre még sötétebb lesz. Az utóbbi a tövénél sárgul és keserűmandula illatú. A sárguló csiperke is sárgul, viszont vegyszerszagú, amellett hogy mérgező. Ezen felül még érdekes a "betoncsiperke" (ízletes csiperke) ami képes felrepeszteni az útburkolatot. A nagyspórás pedig hatlamasra nő, gyakoriak a fél kilónál nehezebb példányok.

Bejegyzés: Harcsapaprikás bakonyi módon, juhtúrós, kapros galuskával

Dr. Trejo 2018.12.19. 21:00:23

Guszta, de az őzlábgombát kihagynám belőle.

Lehetne a következő recept "Őzláb gomba bakonyi módon juthúrós kapros galuskával"? ;-)

Őzláb gomba bakonyi módon? Ennek semmi értelme!!!

Bejegyzés: Harcsapaprikás bakonyi módon, juhtúrós, kapros galuskával

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.12.19. 20:16:29

Remek fogás. Ugyan a "bakonyi módra" készült ételeket a vendéglátás már jó húsz éve lejáratta, de ebben a formában igen jónak tűnik. Talán a Dorozsmai molnárponty balkézről való unokatestvére lehet, közel azonos összetevőkből, kicsit más összeállításban.

Bejegyzés: Harcsapaprikás bakonyi módon, juhtúrós, kapros galuskával

Attilajukkaja 2018.12.18. 11:33:20

Imádom! Csak szalonna helyett chipotlét szoktam beletenni. :o)
Ma már itthon is nagyon klassz füstölt paprikákat lehet kapni.

Bejegyzés: Harcsapaprikás bakonyi módon, juhtúrós, kapros galuskával

Attilajukkaja 2018.12.17. 12:32:27

@Húsimádó:
" jó érzés azt látni, hogy valakinek egy régi, gyerekkori emléket sikerül feleleveníteni "
Bizony, bizony! Azt hiszem ezt a fajta kaját sok helyen készítik tócsni, cicege, görhöny stb. néven, de mindenhol egy kicsit másképp. De egyet biztosan tudok: az én nagymamámé volt a legfinomabb!. :o)))
A tócsni, a dödölle, a sztrapacska vagy a krumplis tészta kezd visszatérni a divatba. Én nem bánom!

Bejegyzés: Paprikás csirkemell csíkok tócsnival és fokhagymás tejföllel

Attilajukkaja 2018.12.17. 12:26:00

@Húsimádó:
Nem kell mindenkinek válaszolnod. :o)
Jó év végi rohangálást!

Bejegyzés: Az Ünnepi Gasztroblogger Fesztivál legfinomabb sós ételének receptje

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2018.12.17. 11:27:24

@Attilajukkaja: Köszi :-D Sajnos ebben az év végi rohangálásban, melóban nem sok időm volt válaszolni a kommentekre - remélem elnézed nekem. :-D

Bejegyzés: Az Ünnepi Gasztroblogger Fesztivál legfinomabb sós ételének receptje

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2018.12.17. 11:24:14

@Attilajukkaja: Milyen jó érzés azt látni, hogy valakinek egy régi, gyerekkori emléket sikerül feleleveníteni egy recepttel, amiről én előtte nem is tudtam. .. :-)

Bejegyzés: Paprikás csirkemell csíkok tócsnival és fokhagymás tejföllel