Utolsó kommentek:

kovizsike · www.http//blog.hu 2018.08.14. 17:55:35

Csodás lesz meg próbálom-megcsinálom köszike !!!

Bejegyzés: Bárány-kebab korianderes piláffal

studkell 2018.08.06. 18:21:22

"mi pedig csak ettünk, ettünk és ettünk... ( ...nem is győztem lebiciglizni a kalóriákat .)" - posztoló

Biciklizni.

Bejegyzés: Grillen készült, vékony tésztás házi pizza

oldalas 2018.08.06. 16:26:57

@Csaba121: mit hungarézeskedsz te itt mi, 100 magyarból 99-nek fingja nincs mi az a szutyokfű
@Oregánó: :D

Bejegyzés: Grillen készült, vékony tésztás házi pizza

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2018.08.06. 16:07:45

@Csaba121: Ha ez egy autentikus magyar étel lenne, akkor én is szurokfűnek írnám, de ez egy olasz kaja, tehát szerintem ez a fűszer oregánó.
"A szurokfű, más néven közönséges szurokfű vagy vadmajoránna (Origanum vulgare) az árvacsalánfélék (Lamiaceae) családjának szurokfű (Origanum) nemzetségébe tartozó fűszer- és gyógynövényfaj, amelyet latin nevéből oregánónak is neveznek."

Bejegyzés: Grillen készült, vékony tésztás házi pizza

Csaba121 2018.08.06. 15:35:57

Magyarul Szurokfű, latinul Origanum, hogy honnan jön ez a mostani közkeletű hülyeség, hogy oregánó, ezt azért már hanyagolni kéne...

Bejegyzés: Grillen készült, vékony tésztás házi pizza

Attilajukkaja 2018.08.04. 14:00:38

@Húsimádó:
Pedig Pueblában biztosan olcsóbban kapsz kukoricalisztet! :o))))

Bejegyzés: Chilis, csirkés taco - avagy visszatért Mexikó a konyhánkba

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2018.08.03. 10:57:43

@Attilajukkaja: Gondolkodtam, hogy kiugrok a kedvenc pueblai üzletünkbe venni kukorica lisztet, de a 250 ezres repcsijegy egy kicsit elgondolkodtatott :-D

Bejegyzés: Chilis, csirkés taco - avagy visszatért Mexikó a konyhánkba

Attilajukkaja 2018.08.03. 09:49:33

Köszönjük a beszámolót. Egyetlen kritikám, hogy túl rövid volt. :o)

"A mai napig nem tudtunk rájönni, hogy minek lehet ennyire erőteljes szaga"
Nem az erjedő (rothadó) hal szaga lehetett, amiből aztán egy bizonyos halszósz készül?

Bejegyzés: Mert nekünk mindig mindent ki kell próbálni, avagy éljen a vietnámi konyha - Vendégposzt

Attilajukkaja 2018.08.03. 09:43:23

@Húsimádó:
OK. Köszi a választ!
Azt már meg sem kérdem, hogy ugye hazai kukoricaliszttel dolgoztál, nem a Vondenberg által javasolt mexikói Masecával. :o)

Bejegyzés: Chilis, csirkés taco - avagy visszatért Mexikó a konyhánkba

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2018.08.03. 09:31:26

@Attilajukkaja: Igen puha lett, simán össze lehet hajtogatni - ízre pedig hozza a klasszikus kukoricás ízvilágot. Érdekesség, hogy maradt még vagy tíz darab kisütött taco tésztám, amit a nejem fólia alatt betett a hűtőbe, és két nappal később is nagyon jót lehetett belőle csemegézni, nem száradt ki... :-)

Bejegyzés: Chilis, csirkés taco - avagy visszatért Mexikó a konyhánkba

Attilajukkaja 2018.08.01. 12:31:45

@Húsimádó:
Nagyon menő a mozsarad! :o)
Még egy kérdés: a feles (búza- és kukoricaliszt) taco puha lett? Mert a sima kukoricás nagyon kemény, nem lehet hajtogatni, ha egyszer kihűlt.

Bejegyzés: Chilis, csirkés taco - avagy visszatért Mexikó a konyhánkba

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2018.08.01. 12:00:35

@Attilajukkaja: Nekünk szépen beindult - örülök is, mert nagyon hiányzott már ez az íz és illat az ételeimből. A mozsarat a srácaimtól kaptam - olyan nehéz, hogy a bőröndöt ki is szakította volna. :-)

Bejegyzés: Chilis, csirkés taco - avagy visszatért Mexikó a konyhánkba

Attilajukkaja 2018.07.31. 18:17:04

@Húsimádó:
Gratulálok! Érdekes, de az én erkélyemen nem érzi jól magát a koriander, szinte azonnal magba szökik. Pedig a bazsalikom, a kakukkfű, a rozmaring vagy az oregánó nől, mint a dudva.
Bárki bármit mond, nagyon guszta lett a tacod!
(A mozsarat is Mexikóból hoztad?)

Bejegyzés: Chilis, csirkés taco - avagy visszatért Mexikó a konyhánkba

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2018.07.31. 14:49:46

@Attilajukkaja: Hát termesztettünk... :-D A teraszunkon már gyönyörű bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, borsikafű, koriander "ültetvény" van, de már nemsokára teremni fog a Mexikóból hazahozott poblano paprikánk is!

Bejegyzés: Chilis, csirkés taco - avagy visszatért Mexikó a konyhánkba

Attilajukkaja 2018.07.31. 14:27:21

Klassz! Végül hol szereztél friss zöld koriandert? :o)

Bejegyzés: Chilis, csirkés taco - avagy visszatért Mexikó a konyhánkba

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2018.07.30. 22:57:59

@Lostrissa: Ez a bejegyzés is három éves, de bármikor visszamennék. Mi amikor ott voltunk tényleg a tengeri herkentyűkre és halakra tettük a hangsúlyt, de azt állítani, hogy csak ilyen ételek vannak - nos az szerintem költői túlzás. :-D

Bejegyzés: Egy élhető, "ehető" város - Barcelona II.

Lostrissa 2018.07.30. 11:16:23

No igen, aki meg nem szereti a tengeri herkentyűket, az szépen éhen marad (true story). Még a sima cézár salira is rárakják a szardellát, azt hittem ott sírom el magam. Szóval én nem lettem Barcelona szerelmese, de így 5 év után már lassan azért visszanéznék. Pocakosan voltam, így még csak egy sangriát se ihattam fájdalomdíjként a sok halas gezemice miatt.

Bejegyzés: Egy élhető, "ehető" város - Barcelona II.