Grillezett szűzérmék
2015. november 22. írta: Húsimádó

Grillezett szűzérmék

174

Ismerkedem, barátkozom az új grillemmel, szép és enyhe az ősz - vagyis az egyik legegyszerűbb grillétellel próbálom meg, hogy mi és hogyan működik ezen a szépségen.

Nagy receptet nem várjatok, mert gyakorlatilag csak annyiról van szó, hogy a szűzérmét lehártyázom, majd sózom, illetve alaposan beborsozom őkelmét. Azért, hogy különlegesebb legyen a végeredmény, még oregánóval és majorannával is megszórom a húst, majd bacon vastagságú tallérokat vágok belőle.

Ahogy látjátok, minden egyes érmét betekerek bacon-nel, majd grill pálcával össze szúrok 3-3 darabot. A grillt beindítom, és mivel ez gázgrill, pár perc alatt már üzemi hőmérsékleten is van a rács. 150 C-on áll a hőmérő, bepakolom a húsokat, lecsukom a fedőt - és iszom egy pohár sört, míg a húsok, a szalonnák elkezdenek sercegni.

A teraszunkon iszonyú jó az illat - kezdem sajnálni a kert szomszédaimat, mert a napokban azért kapnak illat bombát rendesen. Szóval sülögetnek a tallérok, megfordítom őket - majd pár perc után már eszegetjük is a végeredményt. Jobb, mintha serpenyőben sültek volna a érmék, mert még az a kevés zsiradék sincs rajtuk - belül pedig ugyanúgy szaftosak maradtak.

Bocs Zsuzsika, bocs Sipi ( Ők a szomszédok ) - de jönnek még idén hasonló jó illatok tőlünk... :-)

140

142

143

146

147

150

152

155

158

164

167

176

175

177

 

süti beállítások módosítása