Volt egy kilónyi gyönyörű, erezett sertéstarja a fagyasztónkban, amik férfiasan vastagra voltak vágva. Nekem egy kép alakult ki a fejemben, amit meg is csináltam. Íme, ez született belőlük.
Hozzávalók:
- 1 kg sertéstarja vastagon szeletelve
- 4-5 fej vöröshagyma
- 16-20 szem burgonya
- só, bors
- dijoni vagy sima mustár
- a hússütéshez esetleg fokhagyma
- sertés fűszerkeverék a fűszerész-től
- vagy kömény, fokhagyma, só, szárított zöldségek
A műveletet a húsokkal előkészítésével kezdjük, hogy egy kicsit pihenjenek és a fűszerek átjárják a rostokat. A vastagra szeletelt húsokat kicsit kiklopfoljuk, de nem kell széttrancsírozni őket, csak egy kicsit lazítunk a rostokon. A mustárral vékonyan megkenjük a szeletek egyik felét, majd a fűszerkeverékünkkel megszórjuk őket. Mivel egymásra fogjuk őket pakolni, ezért elég csak az egyik oldalukkal törődni - úgyis összekenik majd egymást. Félretesszük a húsokat, ők pihennek a tálban, mi pedig folytatjuk az előkészületeket.
A burgonyákat megtisztítjuk, feldaraboljuk, a hagymákat pedig a megtisztításuk után felkarikázzuk. Ahogy elkészültek, megforgatjuk őket lisztben - vagyis lassan már minden kész a sütéshez.
A húsokat megforgatjuk lisztben, majd egy mélyebb serpenyőben elkezdjük sütni őket. Párhuzamosan sütjük a krumplikat és a hagymákat is - a feladat az, hogy lehetőleg minden egyszerre legyen kész. Tálaláskor egymásra halmozzuk a burgonyát, a húst és a hagymákat, majd jóízűen habzsoljuk az élvezeteket. Ha van otthon egy jéghideg rozétok, az még meg is koronázza az ebédet.
Ha szeretnél értesülni a friss posztjaimról, akkor a facebook oldalunkhoz nyomj egy like-ot.