Bazsalikomleves parmezánnal - avagy egy nagyon zöld, de nagyon finom leves
2018. október 29. írta: Húsimádó

Bazsalikomleves parmezánnal - avagy egy nagyon zöld, de nagyon finom leves

IMG 2058

IMG 2063

Ismét szüreteltünk. Na nem igaziból, csak Esztikém úgy döntött, hogy leszedi az összes bazsalikomot - mert hát itt az ősz, na meg a napokban dúló viharos szél is megtépázta a még meglévő állományt, úgyhogy nekiállt szüretelni. Én először sütőtök levest szerettem volna főzni zsályalevelekkel - de aztán megláttam ezt a nagy halom zöld levelet - és akkor úgy döntöttem, hogy a múltkori leveskét megismétlem. Lehet, hogy aki már látta, annak uncsi lesz - de bevállalom, ismétlem önmagam.

IMG 2008

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 5-6 fej burgonya
  • 1 nagy tál friss bazsalikom levél
  • 1 l szárnyas alaplé
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3-5 ek reszelt parmezán
  • só és bors
  • 1-2 ek vaj
  • kenyér, oliva, parmezán a levesbetéthez

A hagymát egy kevés vajon vagy oliván megdinsztelem, majd a felkockázott burgonyákat beleszórom a lábasba. Felöntöm a hagymás, burgonyás cuccot alaplével, majd hagyom, hogy a krumplik megpuhuljanak. A bazsalikom leveleket éles késsel apróra vágom, ezek is mehetnek a lébe, majd a fokhagyma, a só és bors is mehet ízesíteni a levest. 

IMG 2009

IMG 2010

IMG 2013

A parmezánt elkezdem belereszeli a levesbe, kóstolgatom, majd ha igényli, akkor még fűszerezek. Botmixerrel nagyon alaposan összedolgozzuk, a lényeg, hogy egy jó kis krémes állag jöjjön létre. Vajat még beledolgozok a levesbe, ettől szép fényes lesz, na meg az ízének is jót tud tenni. 

IMG 2022

IMG 2015

IMG 2031

Kenyér szeleteket meglocsolok olivával, reszelek rájuk parmezánt, majd uzsgyi a sütőbe - és ezután már tálalunk is. 

IMG 2025

IMG 2027

IMG 2028

IMG 2058

IMG 2063

 Egy új mikrovilágot próbálok most felfedezni, ehhez pedig új partnert sikerült találnom. Mikrozöldben makroíz

mikrozold.png

süti beállítások módosítása