Hozzávalók:
- 200 g búza-rétesliszt ( BFF 55 )
- 400 g búzalszt ( BL 55 )
- 1 tojás sárgája
- 20 g só
- 20 g cukor
- 20 g élesztő
- 300 ml víz
Az összes alapanyagot a dagasztógép üstjébe dobjuk, majd a géppel alaposan összedolgoztatjuk. Ha már homogén a tészta, akkor letakarjuk egy konyharuhával, majd 30-40 fokos légkeveréses sütőbe tesszük kb 60 percre a tálat. A knédli tésztája szépen megkel, megdagad.
A tésztát egy belisztezett deszkára tesszük - és 14 egyenlő darabra vágjuk. A kis formátlan darabokból szép és formás mini bucikat formázunk, majd egy pár percig még pihentetjük őket.
Készítünk egy pároló szerkezetet, mi egy lábassal dolgoztunk. Beletettünk egy háromlábú, rácsos szerkenytűt - amiről fogalmam sincs, hogy egyébként mire lehetne használni - majd sütőpapírt helyeztünk a rácsra, és ezeken pároltuk a knédli tésztákat. Nálunk egyszerre 3 db knédli készült, szigorúan fedő alatt, 15 perc gőzöléssel.
Amint elkészültek, rögtön olivával lekentük őket, majd konyharuha alatt várták a terítést, a felvágást.