Rétegelt, barackos sertéskaraj
2015. január 27. írta: Húsimádó

Rétegelt, barackos sertéskaraj

Rétegelt, barackos sertéskaraj

136
061 092

Nem tudom miért, de mostanában egyre többször sikerül olyan ételt készítenem, ahol az édes és a sós íz keveredik, majd alkot egy egységet a húsokkal. Most is egy ilyen étel következik, ahol egy kiklopfolt sertéskarajra rétegezek hagymát, paprikát, majd megy rá sonka, sajt és a barack befőtt. És a végeredmény? Vajpuha hús - és ízkavalkád.

Hogyan készül? A szép karajunkat ujjnyi vastagra szeleteljük, majd kiklopfoljuk őket, sózzuk és borsozzuk a szeleteket. Lisztben megforgatjuk a húsok mindkét oldalát, majd kevés olajon elősütjük mindet.

Pucolunk majd karikázunk lila hagymákat, illetve paprikákat is felkarikázunk - majd ezek mennek a karaj szeletekre. Egy nagy tepsit kivajazunk, egymás mellé pakoljuk a husikat, szórunk rájuk oregánót, petrezselymet és bazsalikomot, majd a hagymát és a paprikát elosztjuk a tetejükön. A látvány brutál jó - ebből rossz már nem lehet... Minden szelet tetejére pakolunk egy-egy szelet sonkát, majd jöhet a barack befőtt, utána pedig a reszelt sajt. A végső meló az, hogy a barackokból még a húsok közötti részekre is teszünk egyet-egyet, ezek majd jól fognak jönni a krumpli püré tetejére.

Sütő, 180-200 C és vagy 20-25 perc sütés. Amikor a sajt már aranybarna, akkor kész is vagyunk - lehet tálalni.

002

005

008

014

012

017

020

024

030

033

036

038

045

047

050

048

052

058

061

076

081

083

093

096

099

111

130

138

süti beállítások módosítása