Rétegelt, barackos sertéskaraj
Nem tudom miért, de mostanában egyre többször sikerül olyan ételt készítenem, ahol az édes és a sós íz keveredik, majd alkot egy egységet a húsokkal. Most is egy ilyen étel következik, ahol egy kiklopfolt sertéskarajra rétegezek hagymát, paprikát, majd megy rá sonka, sajt és a barack befőtt. És a végeredmény? Vajpuha hús - és ízkavalkád.
Hogyan készül? A szép karajunkat ujjnyi vastagra szeleteljük, majd kiklopfoljuk őket, sózzuk és borsozzuk a szeleteket. Lisztben megforgatjuk a húsok mindkét oldalát, majd kevés olajon elősütjük mindet.
Pucolunk majd karikázunk lila hagymákat, illetve paprikákat is felkarikázunk - majd ezek mennek a karaj szeletekre. Egy nagy tepsit kivajazunk, egymás mellé pakoljuk a husikat, szórunk rájuk oregánót, petrezselymet és bazsalikomot, majd a hagymát és a paprikát elosztjuk a tetejükön. A látvány brutál jó - ebből rossz már nem lehet... Minden szelet tetejére pakolunk egy-egy szelet sonkát, majd jöhet a barack befőtt, utána pedig a reszelt sajt. A végső meló az, hogy a barackokból még a húsok közötti részekre is teszünk egyet-egyet, ezek majd jól fognak jönni a krumpli püré tetejére.
Sütő, 180-200 C és vagy 20-25 perc sütés. Amikor a sajt már aranybarna, akkor kész is vagyunk - lehet tálalni.