Répával, gombával és darált hússal töltött leveles tészta
Négy fontos összetevő, amely már sokszor előfordult a blogomon - de mindig egy kicsit más formában, kombinációban. Most éppen így sikerült...
Biztos látjátok a blogomon, hogy nagyon szeretem a leveles tészta és a hús kombinációit - és kísérleteim során rájöttem, hogy a főtt répával és a gombával nagyon klassz elegyet tudnak létrehozni. Most megint úgy kezdtem a műveletsort, hogy a répákat megtisztítottam, feldaraboltam, majd feltettem főzni őket. Míg a répák puhultak, hagymát dinszteltem - majd kvázi egy hamis bolognai alapot készítettem, vagyis darált sertéshús, sűrített paradicsom és fűszerek kerültek a serpenyőbe. A hús kevés levet eresztett, majd párolódott - a só, a bors, a bazsalikom és a petrezselyem karakteres ízt adott neki.
A barna csiperkéket feldaraboltam, majd fokhagymás vajon pirítottam és pároltam röviden őket - és így össze is állt a három töltelék anyag, úgyhogy jöhetett a leveles tészta. A sütőformába sütőpapírt szabtam úgy, hogy kevés vajjal "ragasztottam" őket össze. A tésztát szintén beügyeskedtem a papírra, amint látjátok a fotókon is. A három összetevőt egy tálban összedolgoztam, ütöttem bele két tojást is - majd a tésztába kanalaztam az egészet. A forma tetejére jött még egy tészta, ami lezárta az egészet - és már csak a tojásos megkenegetés hiányzott. Sütőbe az egésszel, amikor pedig aranybarnára sült a tészta, akkor kitettem a teraszra hűlni a formát.
Este kivettem a formából a kész tésztát, hűtőbe tettem az egészet, majd másnap gyönyörűen szeletelhető végeredményt tehettem az asztalra.