Ha valaki kicsit bizonytalan ,akkor itt egy kis segítség, vagyis optimális maghőmérsékletek - segítség a sütéshez
- Marhasült, véres maghőmérséklet: 52-54 C
- Marhasült, közepesen sütve maghőmérséklet: 60-65 C
- Marhasült átsütve maghőmérséklet: 70-80 C
- Sertéssült maghőmérséklet: 70-85 C
- Báránysült halványrózsaszín maghőmérséklet: 70-85 C
- Báránysült átsütve maghőmérséklet: 80-85 C
- Liba, kacsa, csirke maghőmérséklet: 85-90 C
- Hal maghőmérséklet: 60-70 C
Forrás:http://www.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/625000-649999/646285-an-02-HU-Homero_tablazat.pdf
....................................................................
Ha valaki finomabb értékekre vágyik, annak itt egy másik táblázat, amit a http://afickofakanallal.blog.hu/ készítőjétől kaptam:
Marha vagy bárány
- Rare A hőmérséklet a sütőből kivéve: 48-52 ° C; Hőmérséklet pihentetés után egy meleg helyen: 55-60 ° C
- Medium rare A hőmérséklet a sütőből kivéve: 55-59 ° C; Hőmérséklet pihentetés után egy meleg helyen:61-65 ° C
- Medium A hőmérséklet a sütőből kivéve: 60-66 ° C; Hőmérséklet pihentetés után egy meleg helyen: 66-70 ° C
- Well done A hőmérséklet a sütőből kivéve: 67-71 ° C; Hőmérséklet pihentetés után egy meleg helyen: 71-75 ° C
Borjú vagy sertés
- Medium A hőmérséklet a sütőből kivéve: 60 ° C; Hőmérséklet pihentetés után egy meleg helyen:70 ° C
- Well done A hőmérséklet a sütőből kivéve:70 ° C; Hőmérséklet pihentetés után egy meleg helyen: 80 ° C
Csirke
- Well done A hőmérséklet a sütőből kivéve: 65 ° C; Hőmérséklet pihentetés után egy meleg helyen: 75 ° C
Forrás: http://www.knorr.co.uk/article/detail/404254/temperature-guide